Vánoční kapustnice

Nic nezahřeje v sychravých zimních dnech lépe než poctivá polévka. Připravte si dnes s námi zelnou polévku, kapustnici, která je plná úžasných chutí. Pokud ji připravíte den předem, do druhého dne se rozloží a dokonale propojí, a polévka tak dostane ten správný říz.
Nic nezahřeje v sychravých zimních dnech lépe než poctivá polévka. Připravte si dnes s námi zelnou polévku, kapustnici, která je plná úžasných chutí. Pokud ji připravíte den předem, do druhého dne se rozloží a dokonale propojí, a polévka tak dostane ten správný říz.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 osoby
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    zelí 500g kyselé
    protlak 500ml
    mouka 10lžic hladká
    česnek 4stroužky
    olej 4lžíce
    paprika 2lžíce mletá
    klobásky 2ks
    cibule 1ks
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na čtvrtky.
  2. Dáme vařit zelí i s vodou z pytlíku.
  3. Přidáme cibuli, česnek a sůl a ještě dolijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené.
  4. Přivedeme k varu a poté přidáme celé klobásy.
  5. Vše vaříme cca 20 minut.
  6. Mezitím si připravíme jíšku – olej zahřejeme, přidáme mouku a zapražíme.
  7. Poté do jíšky přidáme papriku a ještě trochu zapražíme.
  8. Jíšku zamícháme do polévky a nakonec přidáme vodu. Vody přidáme tolik, aby zůstala polévka hustá.
  9. Nakonec přidáme rajský protlak a okořeníme – přidáme pepř, nové koření, lze i bobkový list.
  10. Necháme přejít varem a odstavíme z plotny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*