Kuře ala Cacciatore

Nenápadný recept plný chutí italské kuchyně vás nadchne. Je velmi jednoduchý, přitom neskutečně lehký a chutný.
Nenápadný recept plný chutí italské kuchyně vás nadchne. Je velmi jednoduchý, přitom neskutečně lehký a chutný.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
60 minut
Suroviny
    žampiony 200g
    bílé víno 200ml
    cibule 3ks
    rajčatový protlak 2plechovky
    paprika 1ks červená
    česnek 2stroužky
    kapary 2lžíce
    rozmarýn 1snítka čerstvý
    petržel na ozdobu
Pokyny
  1. Kuřecí stehna osolíme a opepříme.
  2. Opečeme je zprudka na olivovém oleji a přendáme do pekáčku.
  3. Na zbylém výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a červenou papriku.
  4. Směs přidáme ke kuřecím stehnům.
  5. Doplníme sekanými rajčaty, pokrájenými žampiony, kapary, rozmarýnem, šalvějí, bobkovým listem, podlijeme bílým vínem a necháme v troubě na 175 stupňů dusit asi 50 minut.
  6. Posledních 10 minut necháme dopéct odkryté.
  7. Kuřecí stehna ozdobíme petrželkou.
  8. Můžeme je podávat s rýží, těstovinami nebo bagetou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*