V České republice je houbaření opravdovým fenoménem a tak není překvapením, že se v sezóně lesy houbaři jen hemží. Obzvláště na podzim vyráží do lesů…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
V posledních letech se zájem o kompostování v České republice i v celém světě neustále zvyšuje. S rostoucím povědomí o špatném stavu životního prostředí, které…
Kapusta nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny. Přesto si tato zelenina zaslouží naši pozornost nejen pro své nutriční hodnoty, ale zkrátka proto, že dobře uvařená kapusta…
Vaření jídel je nezbytnou součástí našich životů, pro mnohé je také oblíbenou činností, která překračuje jednoduchý proces přípravy pokrmů s uměleckým projevem. Ve světě kulinářského…
Palčivý problém, který trápí celý svět – littering. Že jste tento termín ještě neslyšeli? Nevěste hlavu, v tomto článku na Jakvkuchyni.cz vám jej důkladně vysvětlíme a…
Mnoho rad a tipů našich babiček je k nezaplacení! To ví i Iva Hüttnerová, která v tomto článku poradí, jak na uchování ovoce a zeleniny,…
Sůl je jedním z nejstarších a nejrozšířenějších přírodních minerálů, který má nespočet využití v domácnosti i v péči o tělo. Obyvatelé ČR patří mezi největší…
Plýtvání potravinami je celosvětový problém, který má negativní dopady nejen na životní prostředí, ale i na naše peněženky. Proč a jak předcházet plýtvání potravinami? Tipy…
Únava není novodobým problémem, už naši předkové se s ní potýkali. I proto zařazovali do svého jídelníčku období půstu. Ten největší spojovali s obdobím Velikonoc,…
Ocet je kouzelný prostředek, kterým naše babičky řešily řadu běžných problémů v domácnosti. Ocet, ten obyčejný a dostupný produkt, je ve skutečnosti tajnou zbraní v…
Třídění odpadu je důležitou součástí cirkulární ekonomiky, která usiluje o minimalizaci produkce odpadu a maximalizaci jeho znovuvyužití. V České republice se třídí především plast, papír,…