Hroznové víno můžeme v kuchyni zpracovat na mnoho způsobů. Vykouzlíme z něj výborné šťávy, sirupy nebo kompoty. Hroznové víno můžeme také usušit a budeme z…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Banány podporují činnost srdce, pomáhají proti zácpě, odvádí z těla toxiny a zmírňují pálení žáhy. Z čerstvých banánů si můžeme připravit třeba ovocný salát, nebo…
Možná nejednomu z nás vyvstane na mysli při slovním spojení „třídění odpadu“ otázka, proč je vlastně vůbec potřeba odpad třídit a zda to má smysl. Možná…
Ondra Hutnik procestoval svět a po zkušenostech v různých michelinských restauracích v několika státech nakonec zakotvil v restauraci Dvůr Perlová voda, kde je šéfkuchařem. Nemá rád plýtvání, ale…
Období zavádění příkrmů je pro mnohé rodiče velkou neznámou a pořádnou výzvou. Zorientovat se v řadě často protichůdných doporučení může být náročné a ne každé…
Venku mrzne a my se chystáme na výlet do přírody. Co bychom si s sebou měli zabalit kromě teplého oblečení a horkého čaje? Přece výživnou…
Proč se “piplat” s přípravou domácích těstovin, když si je můžeme koupit v obchodě? A jak si takovou přípravu ulehčit? Rady a tipy na přípravu domácích…
Vánoce jsou v mnoha ohledech svátky hojnosti, jenže nadílka skvělého jídla a pití, dárečků i vánočních stromečků znamenají značnou zátěž pro přírodu. Krásné a báječné Vánoce…
Začal Advent a Štědrý večer se nezadržitelně blíží. A to znamená jediné – přípravy na pečení vánočního cukroví mohou začít. Rady a tipy, jak si…
Vyrábíte si každý rok svůj adventní věnec? Zkuste to letos jinak. Adventní věnec může být barevný, vkusný – a přitom čistě přírodní a kompostovatelný. Jeho…
Vánoce už se nezadržitelně blíží a mnozí z nás se už nemohou dočkat! V mezičase si můžete dát v předvánočním shonu odpočinek třeba se soutěží na Jakvkuchyni.cz, kde…