Ondra Hutnik procestoval svět a po zkušenostech v různých michelinských restauracích v několika státech nakonec zakotvil v restauraci Dvůr Perlová voda, kde je šéfkuchařem. Nemá rád plýtvání, ale…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Období zavádění příkrmů je pro mnohé rodiče velkou neznámou a pořádnou výzvou. Zorientovat se v řadě často protichůdných doporučení může být náročné a ne každé…
Venku mrzne a my se chystáme na výlet do přírody. Co bychom si s sebou měli zabalit kromě teplého oblečení a horkého čaje? Přece výživnou…
Proč se “piplat” s přípravou domácích těstovin, když si je můžeme koupit v obchodě? A jak si takovou přípravu ulehčit? Rady a tipy na přípravu domácích…
Vánoce jsou v mnoha ohledech svátky hojnosti, jenže nadílka skvělého jídla a pití, dárečků i vánočních stromečků znamenají značnou zátěž pro přírodu. Krásné a báječné Vánoce…
Začal Advent a Štědrý večer se nezadržitelně blíží. A to znamená jediné – přípravy na pečení vánočního cukroví mohou začít. Rady a tipy, jak si…
Vyrábíte si každý rok svůj adventní věnec? Zkuste to letos jinak. Adventní věnec může být barevný, vkusný – a přitom čistě přírodní a kompostovatelný. Jeho…
Vánoce už se nezadržitelně blíží a mnozí z nás se už nemohou dočkat! V mezičase si můžete dát v předvánočním shonu odpočinek třeba se soutěží na Jakvkuchyni.cz, kde…
Těstoviny jsou dnes jednou z nejoblíbenějších příloh dospělých i dětí na celém světě. V obchodě dnes narazíme na nepřeberné množství různých druhů těstovin, v tomto dílu seriálu…
Příprava pohoštění pro návštěvu (ať už dospělou či dětskou) s našimi nejmenšími, může i odolným jedincům přidat pár vrásek navíc. Důležité je, hodit starosti za…
Kvašená zelenina se z mnoha důvodů těší čím dál větší oblibě. Kysané zelí nebo kvašáky jsou to první, co nás ve spojení s kvašenou zeleninou…