Ocet je kouzelný prostředek, kterým naše babičky řešily řadu běžných problémů v domácnosti. Ocet, ten obyčejný a dostupný produkt, je ve skutečnosti tajnou zbraní v…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Třídění odpadu je důležitou součástí cirkulární ekonomiky, která usiluje o minimalizaci produkce odpadu a maximalizaci jeho znovuvyužití. V České republice se třídí především plast, papír,…
Milujete sýry? A víte, že si některé z nich můžeme velmi jednoduše připravit doma? Co všechno k tomu potřebujeme, co je syřidlo a jaké zásady…
Vaření je umění, ale i ti nejzkušenější kuchaři se občas mohou potýkat s drobnými nezdary. Komu z nás se nestalo, že připravil přesolené jídlo, uklouzla…
I přesto, že je ekologická osvěta v ČR na vysoké úrovni a své odpady běžně třídí na ¾ obyvatel, koluje mezi lidmi ještě mnoho mýtů…
Blíží se Velikonoce a s nimi nejen rozkvétající příroda a svátky, ale také oblíbená událost na Jakvkuchyni.cz – Velikonoční schovávačka. Opět máte šanci užít si…
Život plný vůní a příjemných vjemů začíná doma. Přinášíme tipy, jak efektivně eliminovat nežádoucí pachy nejen v kuchyni, ale v celém bytě. Od provonění interiéru…
Obyvatelé ČR se dlouhodobě drží ve statistikách v množství zkonzumovaného alkoholu na předních příčkách. Důvodů, proč to tak je, existuje celá řada a tento zvyk…
Tento článek je zaměřen zejména na udržitelný přístup k potravinám, poradí, jak předcházet plýtvání jídlem a využít maximum potravin. Přináší tipy, jak si sestavit plán,…
Udělejme si z třídění odpadu výzvu, která nás bude bavit i vzdělávat. Vyberte si správné místo a způsob – budou to tašky, krabice, koše či…
Každodenní úklidové výzvy v domácnosti mohou být někdy zdánlivě neřešitelné, v mnoha případech ale mohou překvapivě pomoci osvědčené rady a tipy našich babiček. V tomto…