Vařené brambory ze včerejšího oběda do koše rozhodně nepatří! Vařte beze zbytku a připravte si z nich vynikající rozmarýnové krokety s rajčatovým ragú. Na včerejších…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Sýry jsou oblíbené po celém světě. Často se využívají jako součást hlavních jídel, i jako suroviny do omáček nebo různých náplní. Většinou jde o jídla…
Léto se blíží a s ním přichází čas pro výlety do přírody. Pravděpodobně každý by chtěl, aby místo, kam přijede, bylo hezké a čisté. Bohužel…
Proč by neměl bioodpad končit v koši, ale vždy bychom ho měli třídit? Jak s ním můžeme naložit a jaké druhy kompostérů můžeme použít pro…
Co s bioodpadem? Přeci třídit! Jaké jsou výhody kompostování a jaké druhy kompostérů použít? Více v článku na Jakvkuchyni.cz.
Zbytky kuřete od oběda nepatří do odpadkového koše, ale na talíř! Zkuste předcházet zbytečnému vzniku potravinového odpadu a vařit beze zbytku. Připravte si vynikající vaječné…
V těhotenství můžeme správnou výživou ovlivnit hned dva životy najednou – omezit nepříjemné stavy s ním spojené a navíc přispět ke zdraví našeho miminka. Proč…
O fermentované zelenině už jste určitě slyšeli, ale víte, že jde fermentační proces využít i u ovoce? Je to skvělý způsob, jak zpracovat přebytky úrody…
Také vás zavalí vlny rozbouřených emocí, když z okna vidíte, jak lidé házejí kov do kontejneru na plasty, nebo papír do kontejneru na nápojové kartony?…
Fermentace potravin je proces, který se provádí už tisíce let a umožňuje lidem uchovávat potraviny po delší dobu. Ryby patří právě mezi potraviny, které jde…
Sýr feta je tradičním produktem, který je ve své domovině, Řecku, hojně využívaný v místní kuchyni. Vyráběli jej už staří Řekové, kteří fetu znali pod…