Tento článek je zaměřen zejména na udržitelný přístup k potravinám, poradí, jak předcházet plýtvání jídlem a využít maximum potravin. Přináší tipy, jak si sestavit plán,…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Udělejme si z třídění odpadu výzvu, která nás bude bavit i vzdělávat. Vyberte si správné místo a způsob – budou to tašky, krabice, koše či…
Každodenní úklidové výzvy v domácnosti mohou být někdy zdánlivě neřešitelné, v mnoha případech ale mohou překvapivě pomoci osvědčené rady a tipy našich babiček. V tomto…
V předešlých dílech seriálu Těstoviny jsme se podívali na různé možnosti přípravy i druhy těstovin a nechyběly recepty. Dnes se zaměříme na některé specifické druhy těstovin…
Obalované sýry jsou oblíbenou pochoutkou, se kterou se můžeme setkat po celém světě. Přestože se jedná o pokrmy s vysokým obsahem tuku a kalorií, často jim…
Podle nejnovějších dat týkajících se třídění odpadu v České republice víme, že došlo k 2% nárůstu počtu obyvatel, kteří považují třídění odpadu za běžnou součást…
Vánoce už se nezadržitelně blíží a mnozí z nás se už nemohou dočkat! V mezičase si můžete dát v předvánočním shonu odpočinek třeba se soutěží na Jakvkuchyni.cz, kde…
Vítejte ve světě vaření beze zbytku, který spojuje lásku k dobrému jídlu a snahu o minimalizaci potravinového a obalového odpadu. Tato malá kuchařka, která vychází…
Jak nejlépe uchovat přebytky pěstitelské sezóny a přitom ještě prospět svému zdraví? Fermentací zeleniny! Není to jen (pra)stará metoda prodloužení trvanlivosti potravin, ale také způsob,…
Mnoho z nás si myslí, že bílé víno pochází z bílých hroznů a červené z těch červených. To však není tak úplně pravda. Bílé víno…
Zbylá okoralá vánočka, potlučené hrušky a procházející tvaroh nemusí skončit v koši. A ani by tomu tak být nemělo, spíše bychom se měli snažit předcházet…