Seriály článků


Když je téma zajímavé, jeden článek prostě nestačí a tak vznikají seriály! Nenechte si ujít originální seriály, které pro vás průběžně připravuje tým Jakvkuchyni.cz.

wp-content/uploads/2020/03/maly-pruvodce-vyzivou_makroziviny.jpg

Malý průvodce výživou

Jak se orientovat v základních pojmech v souvislosti s výživou? Co jsou esenciální aminokyseliny, nenasycené tuky nebo třeba hypovitaminóza? Vysvětlíme nejen tyto pojmy, ale odpovíme na mnoho dalších otázek, které se k výživě pojí, v novém seriálu Malý průvodce výživou.

wp-content/uploads/2019/10/tuky-a-oleje.jpg

Tuky a oleje

Pomocník, nebo zabiják? Tuky a oleje hrají v našich jídelníčcích důležitou roli, proč? Víte, které jsou zdravé a kterým se naopak raději vyhýbat? A co tepelná úprava tuků a olejů? Na co si dávat při výběru pozor? Nenechte si ujít zajímavé a užitečné informace v seriálu Tuky a oleje!

wp-content/uploads/2019/10/tipy-a-triky.jpg

Tipy a triky

Nenechte si ujít seriál nadupaný tipy a triky s návody ve videu. Víte, jak se jednoduše dostat pod slupku česneku, jak zpracovat a využít avokádo, jak dostat snadno a rychle pecky z granátového jablka, nebo třeba jak skladovat bylinky nebo mango? Nechybí ani recepty!

wp-content/uploads/2019/10/slovnik-pojmu.jpg

Slovník pojmů pro třídiče

Zajímáte se o životní prostředí a přírodu? Pak určitě třídíte odpad, nebo ho recyklujete – jak je to správně? Kam a jak třídit tuky a oleje, plasty, papír, kovy, sklo a co s bioodpadem? A víte, co se s odpadem děje, když se řekne vermikompostování, re-use, upcyklace nebo downcyklace? Staňte se jedničkou v třídění odpadu!

wp-content/uploads/2019/10/potravinove-alergie-a-intolerance-u-deti.jpg

Potravinové alergie a intolerance u dětí

Jak poznat, když děti trápí alergie či intolerance? Počkat – mezi těmi pojmy je rozdíl? A co dělat při alergii na bílkovinu kravského mléka? Jak postupovat u laktózové intolerance, alergie na lepek či vejce, celiakie či při histaminové intoleranci? Nechte si v jedinečném seriálu poradit od nutričních terapeutů!

wp-content/uploads/2019/10/varime-beze-zbytku.jpg

Vaříme beze zbytku

Za našich babiček bylo plýtvání jídlem nepředstavitelné, teď je to celosvětový problém. Zkuste si uvařit beze zbytku (zero-waste) některou z dobrot podle špičkových kuchařů z těch nejlepších restaurací! Vyzkoušejte třeba chipsy z květákových listů, oplatky z kávového lógru, lívance ze ztrvdlých rohlíků nebo smaženou pochoutku ze zbylé rýže.

wp-content/uploads/2019/10/maso.jpg

Maso

Jaké jsou základní skupiny mas? Čím je specifické kuřecí, hovězí, vepřové, králičí nebo třeba pštrosí maso? Která masa bychom měli zařazovat do našich jídelníčků? Jak poznat kvalitní maso? Jak maso nakupovat a jak skladovat? To vše a navrch skvělé recepty prozradíme v seriálu Maso!

wp-content/uploads/2019/10/organy-a-strava.png

Orgány a strava

Vše souvisí se vším a mezi orgány v lidském těle a naší stravou to platí bezpochyby. Nenechte si ujít seriál o tom, jakou roli hrají jednotlivé orgány v našem těle a jak jejich fungování ovlivňuje to, co jíme.

wp-content/uploads/2019/10/bylinky-v-kuchyni.jpg

Bylinky v kuchyni

Jsou krásné, voní a jsou plné pestrobarevných chutí. O čem je řeč? No přece o bylinkách! Nenechte si ujít jedinečný seriál o bylinkách, bez kterých by jídla a nápoje ztratily svou typickou chuť. Zjistěte, jak bylinky pěstovat, skladovat a které na co použít?

wp-content/uploads/2019/10/cesi-v-zahranici-co-vari-a-co-jedi.jpg

Češi v zahraničí – jak vaří a co jedí?

Světoběžný seriál o Češích, kteří žijí v různých koutech světa a kterých jsme se ptali samozřejmě na jídlo! Kde žijí a jaká kuchyně je lepší – místní, nebo česká? Jaké české jídlo by uvařili přátelům a známým, když je chtějí pohostit? A znají tam českou kuchyni? Čím je naopak typická místní kuchyně a kam se vydat za gastrozážitky?

1 2