Seriály článků


Když je téma zajímavé, jeden článek prostě nestačí a tak vznikají seriály! Nenechte si ujít originální seriály, které pro vás průběžně připravuje tým Jakvkuchyni.cz.

wp-content/uploads/2021/01/8-tipů-foto-1080x1080-1.png

Jak se chová tělo?

S každým ročním obdobím přichází i jiné požadavky na péči o naši tělesnou schránku. Dopřáváte si na jaře „detox“ po dlouhé zimě? Dáváte v létě přednost lehčím pokrmům a myslíte na správný pitný režim? Nový čtvrletní seriál Jak se chová tělo? poradí, jak se starat o naše tělo na jaře, v létě, na podzim i v zimě.

wp-content/uploads/2021/04/Pestrost-foto-1080x1080-1-224x224.png

Zdravý životní styl

Víte, jak se správně starat o to nejcennější, co máme – o naše tělo a mysl? Kdy a jak správně jíst a co? Kdy a jak sportovat? Jak je to se spánkem a co je pro naše tělo důležité? Seriál Zdravý životní styl přináší mnoho zajímavých informací a cenných rad.

wp-content/uploads/2014/09/ryby.jpg

Ryby

Ryby dodávají našemu tělu mnoho podstatných živin, jako jsou bílkoviny, vitamíny, minerály a stopové prvky. Rybí speciál přináší základní přehled sladkovodních a mořských ryb s mnoha zajímavostmi o jejich mase, nechybí ani zajímavé tipy a triky a recepty na jejich přípravu.

wp-content/uploads/2020/03/maly-pruvodce-vyzivou_makroziviny.jpg

Malý průvodce výživou

Jak se orientovat v základních pojmech v souvislosti s výživou? Co jsou esenciální aminokyseliny, nenasycené tuky nebo třeba hypovitaminóza? Vysvětlíme nejen tyto pojmy, ale odpovíme na mnoho dalších otázek, které se k výživě pojí, v novém seriálu Malý průvodce výživou.

wp-content/uploads/2019/10/tuky-a-oleje.jpg

Tuky a oleje

Pomocník, nebo zabiják? Tuky a oleje hrají v našich jídelníčcích důležitou roli, proč? Víte, které jsou zdravé a kterým se naopak raději vyhýbat? A co tepelná úprava tuků a olejů? Na co si dávat při výběru pozor? Nenechte si ujít zajímavé a užitečné informace v seriálu Tuky a oleje!

wp-content/uploads/2019/10/tipy-a-triky.jpg

Tipy a triky

Nenechte si ujít seriál nadupaný tipy a triky s návody ve videu. Víte, jak se jednoduše dostat pod slupku česneku, jak zpracovat a využít avokádo, jak dostat snadno a rychle pecky z granátového jablka, nebo třeba jak skladovat bylinky nebo mango? Nechybí ani recepty!

wp-content/uploads/2019/10/slovnik-pojmu.jpg

Slovník pojmů pro třídiče

Zajímáte se o životní prostředí a přírodu? Pak určitě třídíte odpad, nebo ho recyklujete – jak je to správně? Kam a jak třídit tuky a oleje, plasty, papír, kovy, sklo a co s bioodpadem? A víte, co se s odpadem děje, když se řekne vermikompostování, re-use, upcyklace nebo downcyklace? Staňte se jedničkou v třídění odpadu!

wp-content/uploads/2019/10/potravinove-alergie-a-intolerance-u-deti.jpg

Potravinové alergie a intolerance u dětí

Jak poznat, když děti trápí alergie či intolerance? Počkat – mezi těmi pojmy je rozdíl? A co dělat při alergii na bílkovinu kravského mléka? Jak postupovat u laktózové intolerance, alergie na lepek či vejce, celiakie či při histaminové intoleranci? Nechte si v jedinečném seriálu poradit od nutričních terapeutů!

wp-content/uploads/2019/10/varime-beze-zbytku.jpg

Vaříme beze zbytku

Za našich babiček bylo plýtvání jídlem nepředstavitelné, teď je to celosvětový problém. Zkuste si uvařit beze zbytku (zero-waste) některou z dobrot podle špičkových kuchařů z těch nejlepších restaurací! Vyzkoušejte třeba chipsy z květákových listů, oplatky z kávového lógru, lívance ze ztrvdlých rohlíků nebo smaženou pochoutku ze zbylé rýže.

wp-content/uploads/2019/10/maso.jpg

Maso

Jaké jsou základní skupiny mas? Čím je specifické kuřecí, hovězí, vepřové, králičí nebo třeba pštrosí maso? Která masa bychom měli zařazovat do našich jídelníčků? Jak poznat kvalitní maso? Jak maso nakupovat a jak skladovat? To vše a navrch skvělé recepty prozradíme v seriálu Maso!

1 2 3