Za našich babiček bylo plýtvání jídlem nepředstavitelné, teď je to celosvětový problém. Zkuste si uvařit beze zbytku (zero-waste) některou z dobrot podle špičkových kuchařů z těch nejlepších restaurací! Vyzkoušejte třeba chipsy z květákových listů, oplatky z kávového lógru, lívance ze ztrvdlých rohlíků nebo smaženou pochoutku ze zbylé rýže.
Křupavé chlebové vločky v podání šéfkuchaře Davida Šaška
Vadí vám plýtvání jídlem? Pak jste na správné adrese. V dalším díle seriálu Vaříme beze zbytku vám společně s vynikajícím šéfkuchařem Davidem...
Celý článek
Pečená páteř z lososa pod bylinkovým máslem v podání šéfkuchaře Marka Šády
Marek Šáda – šéfkuchař restaurací Bellevue a Mlýnec. Dnes se s námi v dalším dílu seriálu Vaříme beze zbytku podělí o recept na pečeného...
Celý článek
Pesto z mrkvové natě se špagetami v podání šéfkuchaře Igora Chramce
Mrkvovou nať většina z nás vyhazuje, což je velká škoda. Proč? To nám poví Igor Chramec, šéfkuchař restaurace Zátiší. Ukáže nám, jak z mrkvové...
Celý článek
Polévka z bramborových slupek na ztraceném vejci v podání uznávaného Marka Šády
Marek Šáda je uznávaným kuchařem, který vede restauraci Bellevue a Mlýnec. V rámci projektu Vaříme beze zbytku se s námi podělí o recept na vynikající...
Celý článek
Zmrzlina z kůry citrusů zdobená slupkami z okurek v podání šéfkuchaře Marka Šády
Kůra z citrusů a slupky z okurek. Že je to odpad a chuťově to nejde dohromady? Marek Šáda, executive chef restaurace Bellevue a Mlýnec, nám dokáže opak....
Celý článek
Stonky na bylinkové emulzi v podání šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka
I v tomto článku nahlédneme do projektu Vaříme beze zbytku. Uznávaný šéfkuchař restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise Oldřich Sahajdák nám představí...
Celý článek
Pórkové kořínky s pyré v podání šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka
Pojďme i tentokrát nahlédnout pod pokličku vaření v duchu zero waste a nechat se inspirovat dalším receptem z projektu Vaříme beze zbytku. V dnešním...
Celý článek
Chipsy z květákových listů v podání šéfkuchaře Igora Chramce
Květák je v našich kuchyních neprávem opomíjenou zeleninou. Igor Chramec, executive chef restaurace Zátiší, nám ukáže, že z květáku se dá vykouzlit...
Celý článek
Bramborové placky v podání šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka
Už jste slyšeli o projektu Vaříme beze zbytku? Že ne? Velká škoda! Společně to teď napravíme a také se seznámíme s kuchařem Oldřichem Sahajdákem,...
Celý článek
Vaříme beze zbytku: 9. díl Se zbytky na party aneb rybí křupky s tvarohovou pomazánkou
Dnešním dílem nás opět provede úžasný Oldřich Sahajdák a i tentokrát nám předá jeden praktický recept, který si založíme do domácí kuchařky...
Celý článek
Vaříme beze zbytku: 8. díl Recyklace kávového lógru aneb kávové oplatky
Přinášíme vám 8. díl seriálu Vaříme beze zbytku. Dnešním dílem nás provede Oldřich Sahajdák, executive chef restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise....
Celý článek