Pesto z mrkvové natě se špagetami v podání šéfkuchaře Igora Chramce


Mrkvovou nať většina z nás vyhazuje, což je velká škoda. Proč? To nám poví Igor Chramec, šéfkuchař restaurace Zátiší. Ukáže nám, jak z mrkvové natě vykouzlíme výborné špagety.

Pesto z mrkvové natě se špagetami v podání šéfkuchaře Igora Chramce

Seznamte se s Igorem Chramcem

Igor Chramec je executive chef v restauraci Zátiší. A co ve své práci považuje za nejvyšší ocenění? „Já o nic neusiluji, raději jsem v pohodě. Pro mě je největší ocenění prázdný talíř. Největší zadostiučinění pro mě je, když ho host vyjí tak, že vypadá jako vylízaný,” říká s pokorou Igor Chramec. 

Proč bychom nať z mrkve neměli vyhazovat, ale zařadit ji do našich jídelníčků?

Někdo mrkvovou nať považuje za odpad, jiný za poklad. Kde je pravda? Mrkvová nať v sobě skrývá vysoký podíl vápníku, železa a také vitamínu C – ten posiluje celý náš imunitní systém.
Mrkvová nať se běžně používá proti zadržování vody v těle a pomáhá při infekcích močových cest. Pokud ji tedy zařadíme do svých jídelníčků, rozhodně neprohloupíme. 

Recept na pesto z mrkvové natě se špagetami podle Igora Chramce

Recept na pesto z mrkvové natě se špagetami podle Igora Chramce

Prázdný talíř nám každý odevzdá i v případě, když mu naservírujeme výborné pesto z mrkvové natě se špagetami podle Igora Chramce....

Recept - suroviny a postup

 

Znáte projekt Vaříme beze zbytku?

Projekt Vaříme beze zbytku vznikl na základě publikace Vaříme/Tvoříme beze zbytku, která byla vydána pod záštitou společnosti EKO-KOM, a. s., jenž se zabývá tříděním odpadu.
Kniha je inspirována přístupem zero waste a v části zaměřené na vaření nás uznávaní čeští kuchaři naučí spotřebovat každý kousek surovin, které máme v kuchyni – prostě vařit beze zbytku!

Jejich rady jsou inspirativní a šetří nejen naši peněženku, ale i životní prostředí.

Více o knize i o seriálu zjistíme v článku Jak v kuchyni uvádí seriál Vaříme beze zbytku.

Mrkev nejlépe chutná, když si ji doma vypěstujeme. Ale kdo z nás má čas a místo na pěstování zeleniny? Dobře uděláme i tehdy, pokud si pro čerstvou mrkev zajdeme na místní farmářský trh. Než vyrazíme, nezapomeňme si na nákup přibalit vlastní tašku, nebo košíkem. Nebudeme pak muset kupovat igelitové tašky a pytlíky, které bychom následně vyhazovali. Pokud se tomu přece jen nevyhneme, pamatujme, že plast patří do žlutých kontejnerů.

 

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*