Křupavé chlebové vločky v podání šéfkuchaře Davida Šaška


Vadí vám plýtvání jídlem? Pak jste na správné adrese. V dalším díle seriálu Vaříme beze zbytku vám společně s vynikajícím šéfkuchařem Davidem Šaškem prozradíme, co lze vykouzlit ze ztvrdlého chleba.

Křupavé chlebové vločky v podání šéfkuchaře Davida Šaška

David Šašek je executive chef restaurace Coda v hotelu Aria a vyznává princip zero waste (beze zbytku).

„Snažím se žít takovým způsobem, abych na tomto světě co nejméně škodil planetě, zvířatům i lidem,” říká o sobě tento sympatický šéfkuchař.
Dodává, že se ze všech sil snaží neplýtvat, nehromadit věci a z přírody čerpat pouze minimum, které potřebuje.

Pojďme se o tento životní styl také pokusit. A kdy? Právě teď. Ztvrdlý chléb máme doma téměř všichni. Jeho další zpracování může představovat náš první krok k ekologičtějšímu způsobu života.

Křupavé chlebové vločky

Křupavé chlebové vločky

Ztvrdlý chléb máme doma téměř všichni. Jeho další zpracování může představovat náš první krok k ekologičtějšímu způsobu...

Recept - suroviny a postup

Proč bychom měli dávat přednost žitnému chlebu před pšeničným?

  • Žitný chléb obsahuje mnohem více vlákniny, než chléb pšeničný. Díky tomu nás zasytí na delší dobu.
  • Další výhodou je, že je žitný chléb bohatým zdrojem sacharidů a navíc obsahuje také bílkoviny, minerální látky a tuk.
  • Mnoho z nás také potěší jeho blahodárné účinky na vyprazdňování. Jeho konzumací můžeme dokonce předejít karcinomu tlustého střeva.

Seznamte se s projektem Vaříme beze zbytku

Projekt Vaříme beze zbytku vznikl díky společnosti EKO-Kom, a. s., která zajišťuje třídění odpadu, který putuje k recyklaci.
Publikace Vaříme / Tvoříme beze zbytku, ze které seriál vychází, je věnovaná přístupu zero waste – snaží se ukázat, že i věci, které by už pro mnohé z nás byly odpadem, lze ještě dále využít.
V části knihy Vaříme beze zbytku se nás snaží uznávaní čeští kuchaři inspirovat, jak naložit s jídlem, které jsme možná doposud vyhazovali. Začněme vařit beze zbytku, můžeme tak ušetřit spoustu peněz i naši planetu.

Pokud budete mít možnost, dejte si při nákupu chleba do papírového sáčku. V supermarketech je najdete většinou hned vedle těch plastových. Je to sice maličkost, ale i ta se počítá. Nejlepší cestou ale je použít vlastní opakovatelně použitelné sáčky.. Brzy se z něj stane váš věrný společník při nákupech.
Tento článek je součástí seriálu "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto seriálu:
Pesto z mrkvové natě se špagetami v podání šéfkuchaře Igora Chramce
Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*