Křupavé chlebové vločky

Ztvrdlý chléb máme doma téměř všichni. Jeho další zpracování může představovat náš první krok k ekologičtějšímu způsobu života.
Ztvrdlý chléb máme doma téměř všichni. Jeho další zpracování může představovat náš první krok k ekologičtějšímu způsobu života.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
dle množství surovin
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    máslo čerstvé
Pokyny
  1. Ze zbylého bochníku kompletně okrájíme kůrku (kterou pak můžeme pokrájet na menší kousky a na sucho usušit v troubě do zlatova) a střídku rozdělíme na větší kusy, úměrné domácímu kutru.
  2. Kousky vložíme do kutru a pulzujícími noži rozsekáme na hrubé kousky, jakousi hrubší drť.
  3. Do rozehřátého hrnce dáme čerstvé máslo, trochu soli, rozpustíme ho a nasypeme drcený chléb.
  4. Za stálého míchání na mírném ohni pražíme do zlatavé barvy.
  5. Vločky krásně křupou a příjemně voní. Můžeme je použít do polévek, nebo salátů. Přejeme dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*