Křupavé chlebové vločky


Ztvrdlý chléb máme doma téměř všichni. Jeho další zpracování může představovat náš první krok k ekologičtějšímu způsobu života.
Ztvrdlý chléb máme doma téměř všichni. Jeho další zpracování může představovat náš první krok k ekologičtějšímu způsobu života.
Porce
dle množství surovin
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    máslo čerstvé
Pokyny
  1. Ze zbylého bochníku kompletně okrájíme kůrku (kterou pak můžeme pokrájet na menší kousky a na sucho usušit v troubě do zlatova) a střídku rozdělíme na větší kusy, úměrné domácímu kutru.
  2. Kousky vložíme do kutru a pulzujícími noži rozsekáme na hrubé kousky, jakousi hrubší drť.
  3. Do rozehřátého hrnce dáme čerstvé máslo, trochu soli, rozpustíme ho a nasypeme drcený chléb.
  4. Za stálého míchání na mírném ohni pražíme do zlatavé barvy.
  5. Vločky krásně křupou a příjemně voní. Můžeme je použít do polévek, nebo salátů. Přejeme dobrou chuť!
Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*