Kuřecí paella


Každý Španěl vám odpoví, že nejlepší paella je samozřejmě ta, kterou připravuje jeho maminka. My však pro vás máme dobrou zprávu. Ukážeme vám, že ani pro vás nemusí být paella španělskou vesnicí a že si ji skvěle můžete připravit i doma. Vychutnejte si s námi vůni a chuť horkého a temperamentního Španělska!
Každý Španěl vám odpoví, že nejlepší paella je samozřejmě ta, kterou připravuje jeho maminka. My však pro vás máme dobrou zprávu. Ukážeme vám, že ani pro vás nemusí být paella španělskou vesnicí a že si ji skvěle můžete připravit i doma. Vychutnejte si s námi vůni a chuť horkého a temperamentního Španělska!
Porce
4 osoby
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
60 minut
Suroviny
    vývar 900ml kuřecí
    maso 4 - 6ks kuřecí stehna
    česnek 5stroužků
    rajčata 4ks
    rýže 2hrnky
    paprika 1ks žlutá
    cibule 1ks
    paprika 1ks červená
    paprika 1lžíce uzená
    šafrán 1špetka
Pokyny
  1. Omyjte kuřecí stehna, nasolte je a opepřete.
  2. V hrnci nebo v pánvi typu wok rozehřejte olej a osmahněte kuřecí stehna z obou stran (cca 5 minut) a pak je odložte stranou.
  3. Do oleje přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, obě papriky a cca 5 minut poduste.
  4. Mezitím si nakrájejte rajčata na větší kousky a poté přidejte do hrnce. Přidejte uzenou papriku a šafrán.
  5. Následně přisypte do hrnce rýži a několik minut opékejte.
  6. Podlijte vývarem, položte na směs zpět kuřecí stehna.
  7. Troubu předehřejte na 170 °C.
  8. Směs dejte zapéct do trouby na cca 30–40 minut.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*