Masové koule v rajčatové omáčce s cizrnou


Masové koule v rajčatové omáčce lze připravit na mnoho způsobů. Recepty si můžeme různě upravovat a hledat nové neotřelé kombinace. Stačí jen změnit typické koření - v tomto případě do masa přidáme špetku skořice a koření garam másala či čerstvý koriandr do omáčky a můžeme servírovat a obdivovat nové exotické chutě. Zavítáme do Orientu!
Masové koule v rajčatové omáčce lze připravit na mnoho způsobů. Recepty si můžeme různě upravovat a hledat nové neotřelé kombinace. Stačí jen změnit typické koření - v tomto případě do masa přidáme špetku skořice a koření garam másala či čerstvý koriandr do omáčky a můžeme servírovat a obdivovat nové exotické chutě. Zavítáme do Orientu!
Porce
4 porce
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    maso 500g mleté hovězí
    cizrna 400g z plechovky
    olej 3lžíce olivový
    rajčata 2plechovky krájená
    med 2lžíce
    česnek 2stroužky pokrájený n aplátky
    bylinky 2lžičky koriandr
    cuketa 1ks
    cibule 1ks
    vejce 1ks
    pepř 1lžička
    sůl 1/2lžičky
    skořice 1/2lžičky mletá
    koření 1/2lžičky garam masála
Pokyny
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme doměkka na 1 lžíci olivového oleje.
  2. Necháme je úplně vychladnout.
  3. Mezitím smícháme mleté maso se strouhankou, skořicí, vajíčkem, solí a pepřem.
  4. Vytvoříme kompaktní směs, ze které vytvarujeme 20 kuliček.
  5. Zbylý olej rozehřejeme na pánvi s vyšším okrajem, nebo v hrnci, a 8-10 minut smažíme kuličky, aby se opekly ze všech stran.
  6. Poté kuličky vyndáme a do oleje přidáme na plátky nakrájený česnek, na půlkolečka nakrájenou cuketu.
  7. Po několika minutách přidáme i rajčata, med, koření, část koriandru, dochuťte solí a pepřem.
  8. Vše zamícháme a přivedeme k varu.
  9. Pak vmícháme cizrnu a nakonec vložíme zpět kuličky.
  10. Necháme povařit cca 4 – 8 minut.
  11. Posypeme zbylým koriandrem.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*