Pikantní kuřecí kousky v těstíčku

Pokud hledáte skutečně rychlý recept a milujete pikantní pokrmy, vyzkoušejte tato pikantní kuřecí prsíčka. Pro inspiraci jsme si odskočili do thajské kuchyně. Základem jsou kuřecí kousky, koriandr a chilli. A pro skutečné milovníky pálivých chutí doporučujeme namáčet kousky ještě v pálivé chilli omáčce, skvěle chutnají také s klasickou sójovou omáčkou.
Pokud hledáte skutečně rychlý recept a milujete pikantní pokrmy, vyzkoušejte tato pikantní kuřecí prsíčka. Pro inspiraci jsme si odskočili do thajské kuchyně. Základem jsou kuřecí kousky, koriandr a chilli. A pro skutečné milovníky pálivých chutí doporučujeme namáčet kousky ještě v pálivé chilli omáčce, skvěle chutnají také s klasickou sójovou omáčkou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
5 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Maso a marináda
    koriandr 3 lžíce listy
    sezamový olej 2-3lžíce
    bílek 2ks
    chilli 2ks paprička červená
    chilli omáčka
    salát k podávání
Sojová omáčka
    sójová omáčka 3 lžíce
    třtinový cukr 1lžíce tmavý
Pokyny
  1. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, nakrájíme na větší kousky.
  2. V míse smícháme bílky, kukuřičný škrob, nakrájené chilli papričky, nakrájené lístky koriandru a sezamová semínka.
  3. Promícháme a vytvoříme těstíčko.
  4. Do mísy vložíme kuřecí kousky a pečlivě je v těstíčku obalíme.
  5. Na pánvi rozpálíme sezamový olej a kousky kuřete opékáme dozlatova ze všech stran.
  6. Pokud připravujeme sójovou omáčku, pak smícháme sójovou omáčku, citronovou šťávu a třtinový cukr.
  7. Hotové kousky podáváme se salátem a namáčíme v chilli omáčce nebo v sójové omáčce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*