Kachní prsa na meruňkách

Kachní maso je velmi oblíbené a lze ho připravovat na různé způsoby. Většina z nás si s velkou pravděpodobností vzpomene nejdříve na klasiku v podobě kachny se zelím a knedlíky. Zatímco celou kachnu můžeme péct i 12 hodin, aby bylo maso křehké, kachní prsa patří mezi tzv. minutková masa, a tak mohou být vítaným zpestřením při letních grilovačkách. Navíc v letním období, kdy nám úroda na zahradách skýtá spoustu různého ovoce, můžeme zkoušet různé a méně tradiční kombinace. Vyzkoušejte podle receptu Jakvkuchyni.cz sladko-kyselé meruňky a rozmarýn, které dodají šťavnatému masu jiný chuťový rozměr.    
Kachní maso je velmi oblíbené a lze ho připravovat na různé způsoby. Většina z nás si s velkou pravděpodobností vzpomene nejdříve na klasiku v podobě kachny se zelím a knedlíky. Zatímco celou kachnu můžeme péct i 12 hodin, aby bylo maso křehké, kachní prsa patří mezi tzv. minutková masa, a tak mohou být vítaným zpestřením při letních grilovačkách. Navíc v letním období, kdy nám úroda na zahradách skýtá spoustu různého ovoce, můžeme zkoušet různé a méně tradiční kombinace. Vyzkoušejte podle receptu Jakvkuchyni.cz sladko-kyselé meruňky a rozmarýn, které dodají šťavnatému masu jiný chuťový rozměr.    
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    prsa 4 kachní
    meruňky 12ks zralé
    cukr 2lžíce třtinový
    rozmarýn 2snítky
    olivový olej 2 lžíce
    balzamiko červený ocet
    sůl na dochucení
    pepř na dochucení
    salátové listy mix na podávání
Pokyny
  1. Kachní prsa očistíme, omyjeme a z obou stran osolíme a opepříme.
  2. Kůži nestahujeme, ale nařízneme, aby se nestahovala.
  3. Snítky rozmarýnu nakrájíme na kousky, smícháme je s olivovým olejem a třtinovým cukrem - vše dobře promícháme.
  4. Kachní prsa potřeme z obou stran marinádou.
  5. Přendáme je na suchou rozpálenou pánev kůží dolů (díky uvolňování sádla se nebudou připékat).
  6. Nechte prsa dostatečně dlouho propékat, aby byla kůžička pěkně křupavá.
  7. Jakmile je kůže propečená, necháme prsa opékat i z druhé strany.
  8. Prsa postupně otáčíme, aby se propekla ze všech stran – tedy i z boku.
  9. Jakmile budou prsa hotová, vyjmeme z pánve, do výpeku přidáme vypeckované a nakrájené meruňky, zakápneme balzamikovým octem a opékáme, aby změkly a pustily šťávu.
  10. Na sálat si připravíme zálivku z olivového oleje, soli, pepře a citronové šťávy.
  11. Přidáme trochu výpeku z pánve a vše prsty promícháme.
  12. Salát naservírujeme na talíř, přidáme na plátky nakrájená prsa a meruňky.
  13. Přelijeme trochou výpeku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*