Kuřecí prsíčka s třešněmi


Kombinace kuřecího masa a ovoce není při vaření nic neobvyklého. Tentokrát si však kuře připravíme s trochu neotřelou variantou, a to s třešněmi a červenou čočkou. Díky nim bude mít čočka krásnou načervenalou barvu a sladkokyselou chuť.
Kombinace kuřecího masa a ovoce není při vaření nic neobvyklého. Tentokrát si však kuře připravíme s trochu neotřelou variantou, a to s třešněmi a červenou čočkou. Díky nim bude mít čočka krásnou načervenalou barvu a sladkokyselou chuť.
Porce
4 porce
Doba přípravy
20-30 minut
Doba vaření
30 minut
Pokyny
  1. Kuřecí prsa omyjeme a překrojíme na poloviny.
  2. Zprudka je opečeme ze všech stran na polovině oleje.
  3. Přeložíme do mísy, osolíme, posypeme pepřem a oreganem a mísu zakryjeme.
  4. Čočku krátce povaříme ve vodě, aby zůstala tuhá, scedíme a necháme ji okapat.
  5. V hlubší pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme očištěné cibulky překrojené na čtvrtiny a zprudka je opečeme.
  6. Přidáme třešně, med a hořčici a opečeme.
  7. Přimícháme čočku, osolíme a opepříme dle chuti.
  8. Touto směsí naplníme polovinu pekáčku, přidáme do něj opečená prsa a vložíme na 20 – 30 minut do trouby vyhřáté na 170 °C a dopečeme do měkka.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*