Pad Thai

Nudle Pad Thai (Pad znamená rychle opéci, Thai označuje zemi původu) jsou oblíbeným pokrmem milovníků thajské kuchyně a v Thajsku se jedná o nejrozšířenější recept. Základem jsou rýžové nudle smažené na pánvi wok s vajíčky a dalšími surovinami, jako jsou krevety, kuřecí maso nebo tofu. Obsahují také spoustu zeleniny a koření. Jejich příprava je velmi rychlá a snadná a můžeme zaručit, že si vždy báječné pochutnáte. Jsou prostě sázkou na jistotu. Jakvkuchyni.cz přináší návod, jak si je připravit doma.
Dim Sum

Čínské knedlíčky Dim sum

Dim sum jsou dušené knedlíčky typické pro čínskou kuchyni, které se tradičně připravují na bambusovém pařáčku, na jehož dně bývá banánový list. Knedlíčků existuje spoustu druhů, liší se náplní i tvarem. Základní verzi Dim Sum si však zvládnete připravit sami doma. Základem je těsto won ton, které se tradičně plní masovou, krevetovou nebo vegetariánskou náplní. K horkým knedlíčkům se pak podává omáčka – tradiční sójová, omáčka hoisin nebo sladká chilli omáčka. Jak na to?

Křupavé snídaňové burito

Snídaně, kterou budete milovat. Pokud máte rádi slané snídaně a došla vám inspirace, vyzkoušejte tuto verzi burrita. Snídaňové burrito je vlastně tortilla naplněná míchanými vajíčky, kuřecím masem a zeleninou. Burrito si můžeme zabalit do alobalu a dát si ho nejen jako snídani, ale třeba i jako vydatnou svačinku na výletě.
Kuřecí prsíčka s třešněmi

Kuřecí prsíčka s třešněmi

Kombinace kuřecího masa a ovoce není při vaření nic neobvyklého. Tentokrát si však kuře připravíme s trochu neotřelou variantou, a to s třešněmi a červenou čočkou. Díky nim bude mít čočka krásnou načervenalou barvu a sladkokyselou chuť.

Velikonoční chléb s bylinkovou náplní

S velikonočním obdobím se pojí nejen mnoho sladkých, ale i slaných receptů. Jedním ze symbolů Velikonoc a jara je zelená barva, I proto bývají součástí velikonočních pokrmů právě mladé a zelené bylinky. Ty najdete i v dnešním receptu na velikonoční chléb, který si můžeme připravit nejen na velikonoční oslavy. Skvěle bude chutnat i v průběhu roku jako netradiční snídaně, svačina, nebo pohoštění pro návštěvu.
Kimchi

Kimchi

Kimchi, zelný kořeněný salát, je korejská národní pochoutka. Má nízký obsah kalorií, hodně vlákniny, živin a vitaminů, esenciálních aminokyselin, minerálních látek a antioxidantů. Působí jako silné probiotikum a posiluje zažívání i imunitní systém. Zkrátka, tato pochoutka nesmí v naší kuchyni chybět. Jak si ji připravíme doma?
vietnamská bageta

Křupavé obložené vietnamské bagety

Vietnamská kuchyně je u nás stále oblíbenější. Můžeme v ní však zaznamenat i patrný vliv francouzské kuchyně. Příkladem jsou oblíbené obložené bagetky, které obsahují maso, naloženou zeleninu a bylinky, díky kterým získávají vietnamské bagety úplně jinou chuť, než klasické obložené bagety. Připravit si tuhle pochoutku doma přitom není nic složitého! Jak na to?
Grilovaná bramborová kaše

Grilovaná bramborová kaše

Brambory patří k oblíbeným přílohám zvláště díky jejich nenáročné přípravě. Pokud je máte rádi, ale chtěli byste si je připravit na méně tradiční způsob, vyzkoušejte zapečenou bramborovou kaši. Její chuť vás mile překvapí.
Kimči

Domácí kimči

Je to korejská národní pochoutka plná vitamínů, která se podívala i do vesmíru a byla zařazena mezi pět nejzdravějších potravin světa. O čem je řeč? Přece o kimči!
Rýže od oběda jako ideální surovina

Rýže od oběda jako ideální surovina

Tento pokrm je hodně variabilní a lze ho zpestřit zeleninou dle vlastní chuti, krevetami, kuřecím nebo vepřovým masem. K dochucení se hodí ústřicová omáčka a kvalitní sójová omáčka
králík na bílém víně

Králík na bílém víně

Přinášíme jedinečný recept na přípravu králičího masa, který díky šetrné úpravě masa zachová maximum z jeho skvělých vlastností. Dušené maso může chutnat skvěle a jak jistě víte, je i dietní. Králíkovi na bílém víně odolá jen málokterý gurmán! Jak na to?