Smaženka z houskového knedlíku s parmazánem a slaninou

Jaké typické jídlo se vám vybaví při vzpomínce na dětství? Jedním z těch klasických bude určitě knedlík s vejci, je to tak? Dnes si ho připravíme také, jen jako smaženku s křupavou slaninkou sypanou parmazánem podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Jaké typické jídlo se vám vybaví při vzpomínce na dětství? Jedním z těch klasických bude určitě knedlík s vejci, je to tak? Dnes si ho připravíme také, jen jako smaženku s křupavou slaninkou sypanou parmazánem podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
dle množství knedlíku
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    olej 200ml na smažení
    parmazán 50g
    slanina 50g anglická
    vejce 3ks
    bylinky dle chuti čerstvé
Pokyny
  1. Začneme tím, že si rozpálíme olej na pánvi.
  2. Mezitím si nakrájíme houskový knedlík asi na centimetrové plátky.
  3. V misce vyšleháme metličkou vejce, přidáme plnotučnou hořčici, osolíme a opepříme.
  4. Ve směsi houskový knedlík obalíme a rovnou ho vložíme do rozpáleného oleje.
  5. Knedlík smažíme z každé strany do křupava a do zlatova.
  6. Hotové smaženky položíme na ubrousek, který vsákne přebytečný tuk.
  7. Ochutíme a ozdobímeslaninou nakrájenou na nudličky orestovanou na sucho do křupava.
  8. Nakonec posypeme parmazánem a jarní cibulkou, příp. čerstvými bylinkami a servírujeme.

K přípravě smaženek potřebujeme vejce, ze kterých nám zbydou dva druhy odpadu. Zaprvé papírové plato a zadruhé skořápky. Kam s nimi? Do směsného odpadu rozhodně ne! Plato vyhoďme do modrého kontejneru určeného na papír, skořápky patří do bioodpadu.

Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Gurmánské vaření beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*