Žampiony plněné nivou a slaninou

Žampiony plněné nivou a slaninou mohou být skvělým pohoštěním. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá a přitom působí velmi efektně. Pro plnění žampionů lze vybrat různé náplně, tentokrát jsme použili nivu a slaninu.
Žampiony plněné nivou a slaninou mohou být skvělým pohoštěním. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá a přitom působí velmi efektně. Pro plnění žampionů lze vybrat různé náplně, tentokrát jsme použili nivu a slaninu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 kusů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    sýr 200g niva
    sýr 200g ricotta
    slanina 50g
    žampion 15 - 20ks
    vejce 1ks
    cibule 1ks šalotka
Pokyny
  1. Žampiony omyjeme a odloupneme nožičky.
  2. Šalotku nakrájíme nadrobno, přidáme nivu, ricottu, vejce, osolíme a opepříme.
  3. Vše dokonale promícháme – pokud zůstanou menší kousky nivy, vůbec to nevadí.
  4. Na pánvi si nasucho opražíme na kostičky nakrájenou slaninu.
  5. Slaninu přidáme ke směsi a promícháme.
  6. Žampiony touto směsí naplníme a přendáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem.
  7. Pečeme cca 20 – 30 minut v troubě předehřáté na 190°C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*