Pstruh plněný slaninou a špekem

Na tomto pstruhovi si královsky pochutnáte. Jeho příprava je snadná a bude vás bavit. Jdeme na to. 
Na tomto pstruhovi si královsky pochutnáte. Jeho příprava je snadná a bude vás bavit. Jdeme na to. 
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 pstruh
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    slanina 50g anglická
    špek 50g
    máslo 12g
    citrón 1/2ks
    paprika 1/2ks červená
    paprika 1/2ks zelená
    cibule 1/4ks
    olej 1lžíce
    česnek 1stroužek
    pstruh čerstvý
    petržel nať
Pokyny
  1. Z vykuchaného a umytého pstruha osušíme přebytečnou vodu papírovým ubrouskem.
  2. Rybu osolíme zvenku i zevnitř, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. 
  3. Nakrájíme nahrubo cibuli a slaninu.
  4. Špek a papriky nakrájíme na kostičky.
  5. Česnek nakrájíme na plátky.
  6. Na oleji krátce opečeme cibuli, přidáme slaninu, špek a papriky. 
  7. Nakonec přidáme česnek.
  8. Směs prohřejeme pár minut na pánvi a poté jí naplníme pstruha. 
  9. Položíme ho na pekáč vyložený máslem a pokladený kolečky citronu.
  10. Pečeme v troubě při 180 °C přibližně 25 minut. 
  11. Před podáváním pstruha posypeme nasekanou petrželkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*