Pstruh na mandlích


Udělejte na vánoce změnu a připravte si výborného pstruha na mandlích. Jak na to? 
Udělejte na vánoce změnu a připravte si výborného pstruha na mandlích. Jak na to? 
Porce
1 pstruh
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    máslo 40g
    mandle 30g pražené
    smetana 2lžíce ke šlehání
    pstruh 1ks
    pepř mletý
    citrón citronová šťáva
    mouka hladká
    paprika mletá červená
Pokyny
  1. Z vykuchaného a umytého pstruha osušíme přebytečnou vodu papírovým ubrouskem.
  2. Rybu osolíme zvenku i zevnitř, opepříme pokapeme citronovou šťávou. 
  3. Zaprášíme ho hladkou moukou smíchanou s mletou červenou paprikou. 
  4. Pstruha smažíme na horkém másle z obou stran přibližně pět minut.
  5. Vyndáme ho z pánve a necháme v teple odpočívat. 
  6. Mezitím oloupané mandle opražíme na oleji se solí. 
  7. Přidáme je do zbylého másla na pánvi a přimícháme smetanu.
  8. Povaříme a servírujeme společně se pstruhem. 

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*