Valentýnské mini dortíčky Pavlova

Valentýnské mini dortíčky Pavlova

Mini verze slavného a oblíbeného křehkého dezertu, který chutná jako sněhová pusinka se smetanovým krémem a spoustou čerstvého ovoce. Připravte si chuťově dokonalé mini Pavlova podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Zelná polévka

Zelná polévka – lahodná zelňačka

Kysané zelí je dokonalou lokální superpotravinou! Je levné, lehce dostupné, bohaté na vitamíny a další cenné látky a můžeme z něj připravit celou řadu chutných pokrmů. Začněme třeba skvělou zelňačkou, která je jako stvořená do chladných zimních dnů.
Išlské dortíčky

Išlské dortíčky

Tradiční rakouské cukroví, které si kdysi velmi oblíbil císař František Josef. Je sice trochu pracnější, ale výsledek stojí určitě za to! Křehké ořechové těsto, máslový krém s lehce navinulým džemem máčené v čokoládě a nahoře celý oříšek… No nezní to skvěle? A chutná ještě lépe! Zkuste si připravit išlské dortíčky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Mrkvová polévka, bohatá na vitamíny chutná výborně, ke zjemnění se hodí sladká smetana. Recept na její přípravu je velmi jednoduchý a rychlý, najdete ho na www.jakvkuchyni.cz.
Játrová paštika s cibulovou marmeládou

Játrová paštika s cibulovou marmeládou

Játra v současnosti patří spíše k těm opomíjeným potravinám, které se v jídelníčku nevyskytují příliš často. Je to ale škoda! Jsou dobře dostupná, a navíc obsahují velké množství železa a dalších vitamínů. Pokud neholdujeme játrům vcelku, zkusme například játrové knedlíčky do polévky nebo výbornou játrovou paštiku, která je za pár minut hotová!
Tortilly s fazolovou pastou a trhaným vepřovým masem

Tortilly s fazolovou pastou a trhaným vepřovým masem

Recept na trhané vepřové maso i jeho užití jsou naprosto univerzální. Výborně se totiž hodí jako náplň do lasagní, sendvičů, můžeme ho podávat i s bramborami nebo rýží. Jakvkuchyni.cz přináší recept s trhaným vepřovým masem s lahodnou fazolovou pastou s bylinkami a sýrem zabalené v tortille.
French toast alá žemlovka

French toast alá žemlovka

Pomalá víkendová rána úplně volají po teplé snídani. A co když se spojí french toast a tradiční česká žemlovka? Vše si můžeme připravit už večer a ráno jen upéct a užít si ještě pár minut lenošení v posteli. Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz!
10 top dipů

10 top dipů

Grilovací sezóna se bez dobrých dipů obejde jen těžko! Ke grilovanému masu, zelenině a pečivu se výborně hodí různé druhy omáček, do kterých si můžeme dobroty namáčet. A co si budeme povídat, tyhle čerstvé dobroty si zaslouží mnohem rafinovanější chuťové kombinace, než klasický kečup nebo hořčici. Nenechte si ujít 10 tipů na přípravu domácích dipů podle receptů od Jakvkuchyni.cz!
Dip z cottage sýru a zeleninové špalíčky

Dip z cottage sýru a zeleninové špalíčky

Lehká svačina, nebo druhá večeře plná bílkovin - základní recept může díky jiným bylinkám chutnat pokaždé jinak. Díky zeleninovým špalíčkům hravě spořádáme jednu porci zeleniny. V případě větší fyzické aktivity můžeme přidat i kousek pečiva. Recept na  Jakvkuchyni.cz 
Květáková polévka na kari

Květáková polévka na kari

Zajímavé je, že základem této polévky je pečený květák z trouby. Tento postup dodává polévce výraznější chuť. Pokud nahradíme smetanu exotickým kokosovým mlékem a přidáme kari, dodáme polévce chuť asijských dálav. Jak na to prozradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Zelené fazolové lusky ve smetanovo-koprové omáčce

Zelené fazolové lusky ve smetanovo-koprové omáčce

Máte chuť na jednoduché a chutné jídlo? Fazolky ve smetanovo-koprové omáčce jsou sice bezmasé, ale zároveň plnohodnotné jídlo, které připravíme během několik minut a pochutná si na něm celá rodina! Tato omáčka chutná skvěle s vajíčkem, milovníci masa ji mohou doplnit o klobásku, nebo přírodní steak. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!