Vepřové nudličky s paprikami a kokosovým mlékem

Vepřové nudličky s paprikami a kokosovým mlékem

Metoda úpravy pokrmů “stir-fry” je známá především v asijské kuchyni. Je to vlastně smažení při častém míchání a prohazování ingrediencí v pánvi typu WOK. Při této metodě jsou suroviny nakrájené na malé kousky, obvykle začínáme masem, ke kterému postupně přidáváme další ingredience. Připravte si vepřové nudličky s paprikami a kokosovým mlékem podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Entrecote s brusinkovou omáčkou a pečenými brambory

Entrecote s brusinkovou omáčkou a pečenými brambory

Entrecote, neboli Rib Eye Steak je maso z vysokého roštěnce. Hodí se na rychlou úpravu a připravíme z něj výtečné steaky. Výběr masa bychom určitě neměli podcenit a investovat do vyzrálého masa. Sladká brusinková omáčka dodá steaku šmrnc. Jak si připravit šťavnatý Rib Eye Steak prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Grilovaný bůček s rukolovým salátem

Grilovaný bůček s rukolovým salátem

Z grilovaného bůčku na pivě s česnekem a bylinkami lze vykouzlit opravdovou dobrotu! Chutná navíc skvěle studený i teplý. Jako přílohu si k němu můžeme připravit lehký, ale zároveň sytý salát s bramborami a vejci! Jak na grilovaný bůček s rukolovým salátem prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Pálivá mexická polévka

Pálivá mexická polévka

Tento poklad udělá radost každému kuchaři, protože připravit tuto polévku je rychlé a snadné a výsledek navíc skvěle chutná. Pálivou klobásku můžeme z receptu vypustit, aby si mohla pochutnat celá rodina. Jak si připravit pálivou mexickou polévku prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Batátové hranolky s uzenou paprikou

Batátové hranolky s uzenou paprikou

Batáty, známé také jako sladké brambory, jsou chuťově vynikající a navíc obsahují mnoho prospěšných látek. Připravte si batátové hranolky, které můžeme mít jako pochutinu pro návštěvu, nebo jako přílohu k jídlu. Jak na to prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Orange Glazed Chicken

Orange Glazed Chicken

Nenechte se odradit dlouhým cizojazyčným názvem receptu. Naopak se můžeme těšit na to nejlepší! Čeká nás nasládlá chuť a měkké šťavnaté maso. Věřte, že tohle finger food si užijete! Máte-li rádi pikantní verzi, stačí přidat trochu chilli. Šťávu doporučujeme použít čerstvě vymačkanou. Jak na celý recept prozradí Jakvkuchyni.cz!
Pečené zelí s paprikou

Pečené zelí s paprikou

Zelí patří v české kuchyni k oblíbeným potravinám. V kuchyni je totiž jeho použití velmi univerzální. Můžeme jej vařit, dusit, péct, nechat kvasit nebo konzervovat. Zelí je navíc velmi zdravé a odborníci jej doporučují konzumovat několikrát za týden. Lze jej využít například při přípravě paprikového zelí, které je vhodné jako příloha k dušeným nebo pečeným masům.
Hovězí fajitas na grilu

Hovězí fajitas na grilu

Fajitas, tedy hovězí maso nakrájené na drobné kousky, opečené na grilu nebo na pánvi a servírované s tortillou, patří ke klasice mexické kuchyně. Fajitas jsou velmi populární, kombinují totiž rychlý a jednoduchý recept. V dnešní době mají nespočet variant, můžeme experimentovat jak s druhy masa, tak se zeleninou. Pravé fajitas bychom měli podávat s pikantní omáčkou.
Guláš ze sumce

Guláš ze sumce

I když v Česku stále nepatří ryby mezi hvězdy v našich jídelníčcích, dlouhodobě se ale zájem o konzumaci mořských i sladkovodních ryb v naší gastronomii zvyšuje. U nás patří mezi velmi oblíbené ryby kromě štiky či candáta i sumec. Více o sumcích a receptech ze sumčího masa v dalším dílu seriálu Rybí speciál.
Svěží jarní salát s tuňákem

Svěží jarní salát s tuňákem

Jak nejlépe využít svěží jarní zeleninu? Do salátu s čestvou rybou. Odlehčete si po zimě jídelníček a vyměňte omáčky s knedlíky za jarní salát s tuňákem.