Falafel z červené čočky je skvělou alternativou k tradiční verzi z cizrny. Tento lehký a chutný pokrm Blízkého východu je oblíbený díky jeho jednoduché přípravě a bohaté chuti. Ideální jako zdravý oběd, večeře nebo svačina do pita chlebu se zeleninou a dresinkem. Připravte si falafel z červené čočky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: olej
Z přezrálých banánů si můžeme upéct banánový chlebíček s ořechy, banánové lívance nebo třeba banánové muffiny, které se hodí na snídani, svačinu nebo sladké pohoštění pro návštěvu. Jdou perfektním příkladem toho, jak využít potraviny namísto toho, aby skončily v koši. Vyzkoušejte si vaření beze zbytku a připravte si z přezrálých banánů jogurtové muffiny s kousky čokolády podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Losos s batátovou kaší a restovanou slaninou je perfektní kombinací jemné chuti ryby, sladkých batátů a slaniny orestované dozlatova. Tento recept oceníme jako výjimečný oběd nebo večeři, který lze připravit snadno a rychle.
Tortilly patří mezi trvanlivé potraviny, které se vyplatí mít doma vždy po ruce. Hodí se, když potřebujeme rychle připravit jídlo. Jejich další výhodou je, že je můžeme naplnit prakticky čímkoliv - masem, šunkou, sýrem nebo třeba pečenou zeleninou. Připravte si wrap plněný hummusem a pečenou zeleninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Klasickou česnečku, neboli oukrop, většina nejspíš dobře zná. Zkusme si připravit její jemnější variantu s pečeným česnekem, která je navíc zjemněná smetanou! Na dochucení se skvěle hodí čerstvá pažitka a nezapomeňme na dokřupava osmaženou slaninu! Uvařte si tuto krémovou česnečku s pažitkou a slaninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Autentická indická večeře s receptem na Tandoori kuře, čočkový salát a mátu raitu je jídlo ve kterém se kombinuje výrazné koření a čerstvé ingredience, jež společně vytváří chuťový zážitek. Marinovaná kuřecí stehna v jogurtu a tandoori koření jsou dokonale šťavnatá, čočkový salát dodá svěžest a mátová raita příjemně zjemní pikantní chuť kuřete. Nenechte si ujít originální recept pro rodinnou večeři nebo slavnostní příležitost od Jakvkuchyni.cz.
Italské risotto s máslovou dýní je vynikající, syté a plné chutí. Recept je snadný, ale časově náročnější. Odměnou nám ale bude výborné jídlo a podle tohoto receptu to bude hračka! Připravte si s Jakvkuchyni.cz lahodné risotto s máslovou dýní, šafránem a parmazánem jako z Itálie!
Dýňová polévka je stálicí podzimu. Každý z nás má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Vyzkoušejte polévku z pečené máslové dýně se smetanou podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz.
Tento recept je rychlý na přípravu a potěší velké i malé strávníky jako lehký oběd, nebo rychlá večeře. Vyzkoušejte si připravit zapečenou máslovou dýni se žampiony, šunkou a čedarem podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!
Polévková sezóna je v plném proudu a možná byla škoda nevyrazit také za hranice české kuchyně a připravit si doma nějakou tu exotiku. Vyzkoušejte tento recept od Jakvkuchyni.cz na thajskou kuřecí polévku s kokosovým mlékem, hlívou ústřičnou, červeným kari a rýžovými nudlemi. S trochou chilli a zázvoru krásně vás krásně zahřeje a budete si připadat jako v Thajsku na pláži!
Paštiky patří mezi opravdové kulinářské delikatesy. Zkuste si připravit lahodnou husí paštiku na bílém víně s mandlemi, brusinkami a bylinkami. Příprava zabere minimum času a chuťový výsledek bude nezapomenutelný! Připravte si ji podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!