Kapří hranolky: smažený kapr v praktickém balení

Marinované a smažené kousky kapra jsou možná ještě lepší než tradiční hranolky z brambor. Je to výborná finta, jak zdravé kapří maso naservírovat i těm, kdo je běžně nemají příliš v lásce.
Marinované a smažené kousky kapra jsou možná ještě lepší než tradiční hranolky z brambor. Je to výborná finta, jak zdravé kapří maso naservírovat i těm, kdo je běžně nemají příliš v lásce.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kapr 600g filet
    olej 200ml
Na marinádu
    kmín 1šálek
    zázvor 1šálek mletý
    česnek 3stroužky
Na obalení
    paprika ½šálku sladká
Pokyny
  1. Filet vykostíme a nakrájíme na kousky jako tenké hranolky.
  2. Česnek prolisujeme, přidáme k němu koření i sójovou omáčku (množství upravíme podle chuti).
  3. Do této marinády naložíme hranolky kapřího masa a necháme je aspoň 30 minut odležet.
  4. Pak je obalíme ve směsi připravené z hladké mouky, papriky a škrobové moučky.
  5. Smažíme v rozpáleném oleji a necháme okapat na papírové utěrce.

Hranolky jsou skvělé se zeleninovým salátem a studenou křenovou omáčkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*