Smažený kapr v petrželové strouhance

Kapr je u nás nedílnou součásti štědrovečerní tabule. Nejčastěji si jej zřejmě dopřáváme v klasickém trojobalu a s bramborovým salátem. Zajímavou variací však může být kapr obalený v petrželové strouhance. jak na to?
Kapr je u nás nedílnou součásti štědrovečerní tabule. Nejčastěji si jej zřejmě dopřáváme v klasickém trojobalu a s bramborovým salátem. Zajímavou variací však může být kapr obalený v petrželové strouhance. jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    ryba 600g kapří filet
    mléko 250ml
    strouhanka 150g
    mouka 5lžic hladká
    petržel 3lžíce
    vejce 2ks
    olej řepkový
Pokyny
  1. Kapra nakrájíme na filety, vložíme do mísy a zalijeme mlékem.
  2. Takto připravené maso zakryjeme fólií a necháme přes noc v lednici (naložením do mléka ztratí kapří maso bahnitost a získá na chuti).
  3. Druhý den kapra vyndáme a osušíme, osolíme a opepříme.
  4. Listy petrželky nasekáme nadrobno a smícháme se strouhankou.
  5. Kapra obalíme v hladké mouce, vejci rozšlehaným se 2 lžícemi mléka a nakonec ve strouhance.
  6. Na pánvi si rozpálíme olej a kapra smažíme dozlatova.
  7. Můžeme podávat s klasickým bramborovým salátem, nebo třeba s pečenými kapustičkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*