Smažený kapr v petrželové strouhance

Kapr je u nás nedílnou součásti štědrovečerní tabule. Nejčastěji si jej zřejmě dopřáváme v klasickém trojobalu a s bramborovým salátem. Zajímavou variací však může být kapr obalený v petrželové strouhance. jak na to?
Kapr je u nás nedílnou součásti štědrovečerní tabule. Nejčastěji si jej zřejmě dopřáváme v klasickém trojobalu a s bramborovým salátem. Zajímavou variací však může být kapr obalený v petrželové strouhance. jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    ryba 600g kapří filet
    mléko 250ml
    strouhanka 150g
    mouka 5lžic hladká
    petržel 3lžíce
    vejce 2ks
    olej řepkový
Pokyny
  1. Kapra nakrájíme na filety, vložíme do mísy a zalijeme mlékem.
  2. Takto připravené maso zakryjeme fólií a necháme přes noc v lednici (naložením do mléka ztratí kapří maso bahnitost a získá na chuti).
  3. Druhý den kapra vyndáme a osušíme, osolíme a opepříme.
  4. Listy petrželky nasekáme nadrobno a smícháme se strouhankou.
  5. Kapra obalíme v hladké mouce, vejci rozšlehaným se 2 lžícemi mléka a nakonec ve strouhance.
  6. Na pánvi si rozpálíme olej a kapra smažíme dozlatova.
  7. Můžeme podávat s klasickým bramborovým salátem, nebo třeba s pečenými kapustičkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*