Jehněčí hřbet s medem a růžovým vínem

Jehněčí maso se na našich talířích objevuje spíše sporadicky a to je velká škoda. Mnozí jej stále považují za spíše velikonoční pokrm. Je velmi oblíbené v italské, francouzské, španělské či britské kuchyni a vy jej vyzkoušejte na sladko se zajímavou tečkou v podobě omáčky z růžového vína.
Jehněčí maso se na našich talířích objevuje spíše sporadicky a to je velká škoda. Mnozí jej stále považují za spíše velikonoční pokrm. Je velmi oblíbené v italské, francouzské, španělské či britské kuchyni a vy jej vyzkoušejte na sladko se zajímavou tečkou v podobě omáčky z růžového vína.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
45 minut
Suroviny
    jehněčí maso 1ks hřbet
    víno 3dl růžové
    šalotka 3ks
    česnek 3stroužky
    med 2lžíce
    olivový olej 1lžíce
    vývar zeleninový
Pokyny
  1. Předehřejme si troubu na 220 °C. Jehněčí hřbet osolíme, opepříme, potřeme trochou česneku, zasypeme bylinkami a zprudka opečeme na pánvi ze všech stran.
  2. Dozlatova opečené maso vložíme do pekáčku a 10 minut ho necháme v troubě zatáhnout.
  3. Poté ho podlijeme vývarem, růžovým vínem, přidáme nakrájené šalotky, česnek, bylinky, med a přiklopené pečeme přibližně 45 minut.
  4. Upečený hřbet vyndáme z trouby a necháme chvíli odpočinout.
  5. Omáčku z pekáčku slijeme, rozmixujeme, dochutíme medem, solí a dle chuti můžeme použít i dezertní víno.
  6. Podáváme s bramborovou kaší a grilovanou kořenovou zeleninou.
  7. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*