Tatarák, který nadchne i vegetariány? I tento tatarák chutná nejlépe na čerstvě opečeném toastu. Připravte si tatarák z lilku, parmazánu a bylinek podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: olivový olej
Zajímavé je, že základem této polévky je pečený květák z trouby. Tento postup dodává polévce výraznější chuť. Pokud nahradíme smetanu exotickým kokosovým mlékem a přidáme kari, dodáme polévce chuť asijských dálav. Jak na to prozradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Zelený chřest patří mezi jarní delikatesy, kterým nejvíce sluší jednoduchá úprava. Nepodceňujme ale výběr jednotlivých surovin - základem úspěchu je kvalitní šunka i sýr. Připravte si lahodný zapečený chřest se šunkou a sýrem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Klasické bazalkové pesto zná nejspíš každý, ale co si ho připravit z oblíbeného salátu polníčku? Můžeme ho přidat do salátu, tortill, těstovin nebo jen tak namazat na čerstvé pečivo. Zajímavou chuť mu přidají také piniové oříšky a nesmíme zapomenout ani na kvalitní olivový olej. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Připravte si snadné a rychlé jídlo, ve kterém vyzkoušíte typickou chuť fermentovaného lososa podávaného v salátových listech. V jednoduchých salátových závitcích s kvašeným lososem vynikne typická chuť fermentované ryby. Vařte podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Co takhle si připravit snadné a rychlé jídlo, ve kterém vynikne typická chuť fety? Připravte si zapečené brambory, kterým dodá feta charakteristickou chuť a krémovou konzistenci podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Zachutnala vám feta a chtěli byste ji vyzkoušet i v jiném receptu? Co třeba v sýrové pomazánce s bylinkami. Pomazánka může být skvělým předkrmem, nebo chutnou svačinkou. Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz v receptu!
Ukrývá vaše lednice zbytek bramborové kaše ze včerejšího oběda? Výborně! Vyzkoušejte si připravit lahodný krém na smetaně, bílém víně s česnekem a ředkvičkami. Díky rychlému receptu předcházíme plýtvání jídlem a nemusíme tak zbytečně vyhazovat potravinové zbytky, navíc si výborně pochutnáme!
Pečený nebo grilovaný hermelín patří k velmi oblíbeným pokrmům. Můžeme si ho připravit jako rychlý oběd, nebo večeři. Pečením se hermelín příjemně rozvoní, změkne a rozteče. Díky plísňové kůrce ale vyteče až po rozkrojení. Výborně se hodí k salátu z listové zeleniny a ladí i s ovocem. K pečení můžeme použít klasický tučný hermelín, nebo jeho odlehčenou variantu. Jak si připravit lahodný salát s pečeným hermelínem a listovým salátem poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
O tom, co patří a nepatří do úplně původního Caesar salátu, bychom mohli vést dlouhé debaty. V původním receptu chybělo kuřecí maso a slanina. I zálivka může mít různé složení. Místo krutonů, které se zpravidla připravují ze staršího bílého pečiva, můžeme do salátu přidat opečenou cizrnu, která mu dodá příjemnou křupavost a pokud budete salát připravovat bez masa, tak i potřebné bílkoviny. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Připravte si osvěžující salát z barevných těstovin se zakysanou smetanou a zeleninovou směsí. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!