Tradiční dánský velikonoční sleď

Velikonoční sleď

Ve Skandinávských zemích patří sleď mezi nejoblíbenější rybu. V Dánsku si našel své místo i u tradiční velikonoční tabule. Jakvkuchyni.cz přináší tip na recept, jak si připravit sledě na velikonoční tabuli. Jak na to?

Tuňákový steak s melounem

Marek Raditsch je jedním z nejvýraznějších porotců oblíbeného televizního pořadu o vaření MasterChef. Je milovníkem asijské kuchyně a také příznivcem nápadů, kterými je možné vylepšit již tak chutné pokrmy. V dalším dílu seriálu Přestavujeme známé šéfkuchaře práskneme zajímavosti o úspěšném Marku Raditschovi. Více v článku na Jakvkuchyni.cz!

Zapečené těstoviny s lososem a se špenátem

Chcete se něco dozvědět o jedné z nejoblíbenějších a nejprodávanějších ryb u nás? Řeč není o nikom jiném, než o lososovi, který se u nás těší velké oblibě.. Věděli jste, že lososů je několik druhů? Čím jsou specifičtí a jak si je v kuchyni připravit poradíme v dalším dílu Rybího speciálu na Jakvkuchyni.cz!,

Quesadilla s batáty

Quesadillas jsou skvělým řešením, pokud je potřeba připravit rychlý pokrm, nebo jídlo na party. Hlavní surovinou jsou tortilly, které lze plnit různými masovými směsmi, nebo zeleninou. Tato verze obsahuje batáty, které dodají tortillám specifickou nasládlou chuť. Podává se s avokádovým dipem nebo zakysanou smetanou. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to?

Hovězí fajitas na grilu

Fajitas, tedy hovězí maso nakrájené na drobné kousky, opečené na grilu nebo na pánvi a servírované s tortillou, patří ke klasice mexické kuchyně. Fajitas jsou velmi populární, kombinují totiž rychlý a jednoduchý recept. V dnešní době mají nespočet variant, můžeme experimentovat jak s druhy masa, tak se zeleninou. Pravé fajitas bychom měli podávat s pikantní omáčkou.

Pikantní krevety s okurkovým salátem

Pikantní krevety a okurkový salát podle tohoto receptu jsou hotové raz dva a jsou velice chutné a svěží. Jídlo můžeme servírovat do 30 minut, je to tedy skvělá volba, pokud nemáme moc času. Pikantní krevety s okurkovým salátem můžeme podávat jako rychlý lehký oběd, nebo večeři. Hodí se ale také jako originální předkrm na jakoukoli party. Jak na to?

SUMČÍ STEAK

I když v Česku stále nepatří ryby mezi hvězdy v našich jídelníčcích, dlouhodobě se ale zájem o konzumaci mořských i sladkovodních ryb v naší gastronomii zvyšuje. U nás patří mezi velmi oblíbené ryby kromě štiky či candáta i sumec. Více o sumcích a receptech ze sumčího masa v dalším dílu seriálu Rybí speciál.

Křupavé snídaňové burito

Snídaně, kterou budete milovat. Pokud máte rádi slané snídaně a došla vám inspirace, vyzkoušejte tuto verzi burrita. Snídaňové burrito je vlastně tortilla naplněná míchanými vajíčky, kuřecím masem a zeleninou. Burrito si můžeme zabalit do alobalu a dát si ho nejen jako snídani, ale třeba i jako vydatnou svačinku na výletě.
Polenta se špenátem a rajčaty

Polenta se špenátem a rajčaty

Polentou se nazývá kukuřičná kaše. Ta se s oblibou připravuje především v severní Itálii a zemích jihovýchodní Evropy. Podává se zde jako příloha k dušeným jídlům a k ragú. Zkuste si s Jakvkuchyni.cz připravit variantu bez masa se špenátem a sušenými rajčaty, což může být skvělou variantou rychlé večeře. Příprava nezabere víc než půl hodinky. Pokrm můžeme podávat teplý zapečený, ale výborný je i za studena, třeba s čerstvým salátem. Jak na to?

Lahodná štika v cornflakes krustě

Přemýšlíte, jak nahradit strouhanku při smažení zdravější variantou? Zajímavý chuťový rozměr vaším pokrmům dodají kukuřičné lupínky. Příjemně křupou a hodí se i k rybímu masu.
Květákové rizoto

Svěží květákové rizoto se zeleným chřestem a parmazánem

Chřestová sezóna je v plném proudu. V tomto svěžím receptu si připravíme rizoto se zeleným chřestem. Místo klasické rýže však použijeme rýži připravenou z květáku. Chuť můžeme zjemnit omáčkou ze smetany a parmazánu. Nakonec vás mile překvapí, že si skvěle pochutnáte i bez špetky cukru!