Pečený jehněčí hřbet


Marinovaný jehněčí hřbet pečte pomalu, odmění se vám koncentrovanou chutí a na jazyku se bude rozpadat. Výborný bude s tradiční velikonoční nádivkou.
Marinovaný jehněčí hřbet pečte pomalu, odmění se vám koncentrovanou chutí a na jazyku se bude rozpadat. Výborný bude s tradiční velikonoční nádivkou.
Porce
4 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina 10 minut
Suroviny
    jehněčí maso 1ks hřbet - zbavený blan a loje, opepřený a osolený
Na marinádu
    česnek 3stroužky
    hořčice 1lžíce
    máslo 1lžíce
Pokyny
  1. Suroviny na marinádu smícháme a potřeme jí hřbet, který pak obalíme v posekaném rozmarýnu.
  2. Necháme odležet minimálně hodinu nebo přes noc v lednici.
  3. Maso v pekáčku vložíme do trouby předehřáté na 200 °C, necháme cca deset minut, dokud se maso nezatáhne.
  4. Pak teplotu snížíme na 170 °C, podlijeme vodou a přiklopíme poklicí. Pečeme hodinu za průběžného polévání výpekem.
  5. Když maso změkne, dopečeme jej bez poklice, aby získalo pěknou barvu.
  6. Vypečenou šťávu smícháme s máslem a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s nádivkou a přelité šťávou.
  7. Nebo vyzkoušejte jehněčí špízy.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*