Srnčí s ovocnou omáčkou

Srnčí maso je velmi jemná delikatesa s nízkým obsahem tuku. Jako každou zvěřinu, i jeho chuť pozvedne a skvěle doplní kyselejší ovoce. Dnes si ho zkusíme připravit s pomerančem a brusinkovou marmeládou.
Srnčí maso je velmi jemná delikatesa s nízkým obsahem tuku. Jako každou zvěřinu, i jeho chuť pozvedne a skvěle doplní kyselejší ovoce. Dnes si ho zkusíme připravit s pomerančem a brusinkovou marmeládou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    maso 1kg srnčí kýta
    pomeranč 1ks
    džus 1,5dl pomerančový
    marmeláda 20g brusinková
    víno 2dl červené
    vývar 0,5l
    mouka 3lžíce hladká
    jalovec 5zrnek
    máslo 50g
Pokyny
  1. V širším kastrolku rozpustíme máslo, přilijeme k němu červené víno a pomerančový džus.
  2. Promícháme, přidáme zrnka jalovce a asi 10 minut povaříme.
  3. Pak přidáme vývar, v němž jsme rozmíchali mouku, a ještě dobře provaříme.
  4. Nakonec vmícháme brusinkovou marmeládu.
  5. Maso naporcujeme na tenčí plátky, které naklepeme, okořeníme a osmažíme z obou stran na olivovém oleji.
  6. Přeložíme je na nahřátou mísu, přelijeme pomerančovou omáčkou a ozdobíme dílky pomeranče.
  7. Nejvhodnější přílohou je dušená rýže.
  8. Jednotlivé porce můžete ozdobit ušlehanou smetanou, do níž jste přidali trochu brusinkové marmelády.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*