Pstruh s ovocnou omáčkou


Ženy, které žijí ve Středomoří, mají většinou krásné vlasy i pleť. Jedním z důvodů je i fakt, že často jedí ryby s vysokým obsahem nenasycených kyselin omega-3. Podobnou službu jako mořské ryby nám ale udělají i ty vylovené z tuzemských rybníků. Navíc po nich zaručeně nepřiberete…
Ženy, které žijí ve Středomoří, mají většinou krásné vlasy i pleť. Jedním z důvodů je i fakt, že často jedí ryby s vysokým obsahem nenasycených kyselin omega-3. Podobnou službu jako mořské ryby nám ale udělají i ty vylovené z tuzemských rybníků. Navíc po nich zaručeně nepřiberete…
Porce
2 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    pstruh 800g
    kompot 180g ananasový
    máslo 100g
    smetana 250ml
    citrón 1ks
    koření na ryby
Pokyny
  1. Porce ryby osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a okořeníme. Pak je necháme asi půl hodiny v chladu odpočinout.
  2. Do třetiny másla zapracujeme mouku a touto směsí později zahustíme omáčku.
  3. Scedíme kompot a kousky ananasu nasucho opražíme na pánvi.
  4. Porce ryby obalíme v hladké mouce a opražíme na másle do růžova. Odložíme je na nahřátý talíř.
  5. Do výpeku opatrně vlijeme smetanu a přidáme šťávu z kompotu. Uvedeme do varu, přidáme hmotu z másla a mouky a za stálého míchání vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Pak do ní přidáme opražený ananas a porce ryby.

Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo kuskus.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*