Pstruh na mandlích

Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    pstruh 4ks
    smetana 100ml ke šlehání
    pomeranč 1ks
    víno 100ml bílé
    mandle 100g loupané
    hladká mouka 1lžíce
    citrón 1ks
Pokyny
  1. Vykuchané a omyté pstruhy pokapejte citronovou šťávou, osolte, a obalte v mouce.
  2. Takto připravené zprudka na oleji opečte z obou stran. Po zezlátnutí zmírněte oheň, přidejte máslo a pstruhy dopečte.
  3. Po upečení pstruhy vyjměte, do výpeku přidejte pomerančovou šťávu a smetanu s vínem. Nechte přejít varem.
  4. Na talíři pstruhy přelijte omáčkou, posypte spařenými a oloupanými mandlemi, dozdobte petrželkou a zakápněte citronovou šťávou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*