Pečený pstruh se zeleninou


Dali jste si po svátcích předsevzetí, že upravíte svoje stravovací návyky a budete se více hýbat? Pokud přemýšlíte, jak po svátcích odlehčit svůj jídelníček, zkuste si připravit pstruha se zeleninou. Rybí maso je lehce stravitelné a připravené je za malou chvilku. Navíc ryby dodají vašemu tělu potřebné bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, které jsou výborným zdrojem vitamínů a minerálních látek. Ryba tak beze sporu bude skvělou volbou při úpravě vašeho jídelníčku – dodá vašemu tělu veškeré potřebné látky nezbytné pro růst a obnovu organismu, tkání a svalů.
Dali jste si po svátcích předsevzetí, že upravíte svoje stravovací návyky a budete se více hýbat? Pokud přemýšlíte, jak po svátcích odlehčit svůj jídelníček, zkuste si připravit pstruha se zeleninou. Rybí maso je lehce stravitelné a připravené je za malou chvilku. Navíc ryby dodají vašemu tělu potřebné bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, které jsou výborným zdrojem vitamínů a minerálních látek. Ryba tak beze sporu bude skvělou volbou při úpravě vašeho jídelníčku – dodá vašemu tělu veškeré potřebné látky nezbytné pro růst a obnovu organismu, tkání a svalů.
Porce
2 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
40 minut
Suroviny
    pstruh 2ks bez vnitřností
    kapusta 400g zelená
    fazole 400g zelené
    cibule 1ks
    česnek 3stroužky
Pokyny
  1. Pstruhy bez vnitřností opláchneme pod studenou vodou.
  2. Sušené bylinky smícháme a přidáme k nim natrhaný čerstvý rozmarýn.
  3. Do bylinkové směsi přidáme sůl a pepř, 2 lžíce olivového oleje a vše promícháme.
  4. Do vnitřní části pstruhů naneseme bylinkovou směs, kterou potřeme i obě vnější strany pstruha.
  5. Kapustičky a fazolky omyjeme, očistíme od zvadlých lístků a tvrdých konců fazolek a dáme je do větší mísy.
  6. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme na čtvrtky a rozdělíme na jednotlivé díly. Česnek nakrájíme na plátky.
  7. Přidáme je do mísy k zelenině. Vše pak osolíme, opepříme, přidáme oregano a promícháme.
  8. Plech (nebo pánev) vymažeme olejem (případně můžeme vyložit pečicím papírem).
  9. Ryby na něj rozprostřeme a po stranách přidáme připravenou zeleninovou směs.
  10. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C cca 30–40 minut.
  11. Na posledních 5–10 minut můžeme zapnout horní gril, aby pstruh dostal zlatavou barvu.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*