Pečený čaj


Už jste slyšeli o pečeném čaji? K dostání je i v obchodě, ale není nad domácí výrobu z vlastních zásob. Příprava je velmi jednoduchá. Pojďme na to. Pečený čaj vyrobíme z jakéhokoliv ovoce, které nám chutná, nebo ho máme právě na zahradě.
Už jste slyšeli o pečeném čaji? K dostání je i v obchodě, ale není nad domácí výrobu z vlastních zásob. Příprava je velmi jednoduchá. Pojďme na to. Pečený čaj vyrobíme z jakéhokoliv ovoce, které nám chutná, nebo ho máme právě na zahradě.
Porce
dle množství ovoce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    ovoce lze použít jakékoliv sezónní
    cukr dle množství ovoce a vlastní chuti
    koření dle chuti
Pokyny
  1. Ovoce omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
  2. Rozložíme ho do pekáčku, zasypeme cukrem a promícháme.
  3. Přidáme koření dle vlastního výběru.
  4. Přiklopíme a za občasného míchání pečeme v troubě na 170 °C.
  5. Horkou směs přelijeme do zavařovacích sklenic, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.
  6. Pečený čaj by měl vydržet minimálně jeden rok, po otevření ho ale rychle spotřebujme. Proto je lepší použít menší sklenice.
Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*