Pečený čaj

Už jste slyšeli o pečeném čaji? K dostání je i v obchodě, ale není nad domácí výrobu z vlastních zásob. Příprava je velmi jednoduchá. Pojďme na to. Pečený čaj vyrobíme z jakéhokoliv ovoce, které nám chutná, nebo ho máme právě na zahradě.
Už jste slyšeli o pečeném čaji? K dostání je i v obchodě, ale není nad domácí výrobu z vlastních zásob. Příprava je velmi jednoduchá. Pojďme na to. Pečený čaj vyrobíme z jakéhokoliv ovoce, které nám chutná, nebo ho máme právě na zahradě.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
dle množství ovoce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    ovoce lze použít jakékoliv sezónní
    cukr dle množství ovoce a vlastní chuti
    koření dle chuti
Pokyny
  1. Ovoce omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
  2. Rozložíme ho do pekáčku, zasypeme cukrem a promícháme.
  3. Přidáme koření dle vlastního výběru.
  4. Přiklopíme a za občasného míchání pečeme v troubě na 170 °C.
  5. Horkou směs přelijeme do zavařovacích sklenic, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.
  6. Pečený čaj by měl vydržet minimálně jeden rok, po otevření ho ale rychle spotřebujme. Proto je lepší použít menší sklenice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*