Dort Šarlota

Dort Šarlota

Dort Šarlota je jeden z nejjednodušších, ale velmi efektních dezertů. Poznáte jej podle toho, že je kolem dokola obložený cukrářskými piškoty. Základem je lehký nadýchaný krém, který můžeme připravit ze šlehačky, tvarohu, zakysané smetany nebo mascarpone. Na horní část dortu pak patří spousta čerstvého ovoce. Pokud jej navíc ozdobíme po obvodu mašlí, hned máme krásný dárek třeba pro blížící se Svátek matek!
Nezapomenutelné celozrnné palačinky

Nezapomenutelné celozrnné palačinky

Palačinky milují snad všichni a hlavně děti. Někdo nemá problém si na nich pochutnat i několikrát za týden! Připravit dokonalou palačinku, aby byla tenká až průsvitná a na okrajích křupavá, se může zdát jako velmi náročný úkol. Na těsto je potřeba sice jen několik surovin, ale je důležité dodržet několik bodů, aby byly naše palačinky opravdu nezapomenutelné. Jak na nejlepší celozrnné palačinky pod sluncem?
Marokánky

Marokánky

Marokánky patří k oblíbenému vánočnímu cukroví. A stejně jako má každý svůj osvědčený recept na linecké cukroví a vanilkové rohlíčky, také je tomu u marokánek. Každý je připravuje trochu jinak. Tato verze je trochu odlehčená, ale o nic méně chutná. Kandované ovoce je nahrazeno sušeným a smetana rostlinným mlékem. Pro delší trvanlivost doporučujeme skladování v dóze a v chladu.
Chia pudding

Chia puding

Výhodou chia semínek je, že nemají žádnou specifickou chuť, a proto je můžeme přidat téměř do všech pokrmů, nápojů, pečiva, jogurtů, smoothie, salátů, dezertů. Vyzkoušejte tento pudink.
Sladké kernoto

Sladké kernoto

Kernoto je vskutku nejen výživově hodnotná, ale i praktická surovina. Můžete ho při vaření smíchat s rýží, nebo použít i jako samostatnou přílohu a rozšířit tak pestrost jídelníčku.
Dort Harlekýn

Dort Harlekýn

Nadýchaný kakaový korpus a spousta šlehačky, to je Harlekýn. Lehký, osvěžující dezert, který je na přípravu poměrně jednoduchý a rychlý. Správný Harlekýn by neměl být překrojený, ale měl by mít pouze jeden vyšší korpus, bohatě zdobený bílou a pařížskou šlehačkou. A komu se to zdá málo, může dort ještě dozdobit čokoládou, nebo čokoládovými hoblinkami. Jak na to?
Čokoládová panna cotta

Čokoládová panna cotta

Panna cotta je klasickým italským chlazeným dezertem, který v překladu znamená vařená smetana. Kromě klasické verze existuje mnoho variant s rozličnými příchutěmi. Jednoduchý dezert připravený s čokoládou je prostě dokonalý. Výběr čokolády ponecháváme jen na vás. Až tuhle dobrotu ochutnáte, věřte, že postačí jen pár soust, abyste se ocitli v sedmém nebi.
Perníkový dort

Perníkový dort

Trochu netradiční, ale přesto skvělý a nadýchaný - to je perníkový dort. Je pravda, že perníkové těsto nepatří zrovna k těm nejtradičnějším, ze kterého se pečou dorty. Možná je to ale škoda, protože chutná skvěle. Nadýchané těsto vonící po skořici, badyánu a dalším koření se skvěle doplňuje s lehkým krémem z mascarpone a brusinek.
Pečený čaj

Pečený čaj

Už jste slyšeli o pečeném čaji? K dostání je i v obchodě, ale není nad domácí výrobu z vlastních zásob. Příprava je velmi jednoduchá. Pojďme na to. Pečený čaj vyrobíme z jakéhokoliv ovoce, které nám chutná, nebo ho máme právě na zahradě.