Valentýnské mini dortíčky Pavlova

Mini verze slavného a oblíbeného křehkého dezertu, který chutná jako sněhová pusinka se smetanovým krémem a spoustou čerstvého ovoce. Připravte si chuťově dokonalé mini Pavlova podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Mini verze slavného a oblíbeného křehkého dezertu, který chutná jako sněhová pusinka se smetanovým krémem a spoustou čerstvého ovoce. Připravte si chuťově dokonalé mini Pavlova podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
cca 10 ks
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Dortíky
    cukr 170g krystal
    bílek 3ks
    vinný ocet 1lžička
Krém
    Mascarpone 250g
    džem 2lžíce malinový
    ovoce na dokončení - nejlépe maliny, jahody, borůvky
Pokyny
  1. Bílky vyšleháme téměř do tuha a postupně začneme přidávat po menších částech cukr - přitom ale bílky stále šleháme.
  2. Nakonec přidáme ocet a škrob a ještě krátce prošleháme. Směs musí být hustá a lesklá - když vyndáme metlu, měly by se dělat krásné "čepice".
  3. Vyšlehané bílky přendáme lžící do zdobicího sáčku a na plechu tvoříme kolečka o průměru cca 10 cm - začneme od středu, spodní část uděláme plnou a sáčkem stříkáme vyšší okraje, aby se do dortíků vešel krém.
  4. Troubu předehřejeme na 120 °C (program horkovzduch).
  5. Poté, co dortíky vložíme do trouby, snížíme teplotu na 100 °C a dále je pečeme 1 hodinu.
  6. Pavlovy necháme po upečení zcela vychladnout na plechu a opatrně je sloupneme.
  7. Šlehačku (dobře vychlazenou) vyšleháme do tuha, zašleháme s mascarpone, citronovou šťávou a malinovým džemem.
  8. Krém dáme do zdobicího sáčku a naplníme s ním dortíky.
  9. Nakonec je ozdobíme čerstvým ovocem.

Pokud máme smetanu v kartonovém obalu, vytřídíme prázdný obal do kontejnerů označených samolepkou nápojové kartony. Plastové obaly od smetany patří do žlutého kontejneru na plasty. Je důležité, aby byly obaly vyprázdněné od zbytků smetany.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*