Bílková roláda s jahodami podle Kristíny Nemčkové


Nejchutnější letní ovoce - jahody, nemusíte pouze zavařovat do marmelády, ale připravte si s nimi lahodný nadýchaný dezert, který je velmi lehký na přípravu a vyžaduje jen trochu zručnosti při rolování.
Nejchutnější letní ovoce - jahody, nemusíte pouze zavařovat do marmelády, ale připravte si s nimi lahodný nadýchaný dezert, který je velmi lehký na přípravu a vyžaduje jen trochu zručnosti při rolování.
Porce
1 roláda
Doba přípravy
Doba vaření
Suroviny
Roláda
    bílek 5ks
    vinný ocet 1 lžička bílý
Krém
    Mascarpone 250ml
    vanilkový lusk 1ks nebo vanilkový cukr
    cukr na dochucení
Pokyny
  1. Začneme krémem na plnění. Ze smetany si vyšleháme tuhou šlehačku, po lžících do ní přidáváme mascarpone, semínka z vanilkového lusku (nebo cukr). Dochutíme cukrem nebo sirupem.
  2. Krém by měl být tak akorát sladký, spíš méně, protože těsto je samo o sobě sladké dost. Krém necháme v lednici ztuhnout.
  3. Pustíme se do těsta: vyšleháme si bílky do tuhého sněhu a v momentě, kdy jsme si jistí jeho tuhostí, začneme zašlehávat cukr, aby byl sníh krásně lesklý. Na závěr přidáme do sněhu lžičku škrobu a vinného octu.
  4. Plech si vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme sněhové těsto.
  5. Dáme péct na 150 °C na cca 45 minut. Hotové těsto by mělo být na dotek pevné.
  6. Těsto necháme vychladnout a po vychladnutí si posypeme čistý pečicí papír moučkovým cukrem a na něj překlopíme upečené těsto.
  7. Odloupneme papír, na kterém jsme korpus pekli, a rovnoměrně navrstvíme vychlazený krém.
  8. Poklademe jej omytými a nakrájenými malinami a jahodami.
  9. Pomocí papíru roládu pevně zarolujeme a odložíme do lednice na pár hodin.
  10. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*