Lahodný kefírový dort s čokoládou a malinami

Vynikající a vláčnou kefírovou buchtu známe zřejmě všichni. Recept jsme upravili a upekli jsme znamenitý dort. Je plný lahodného čokoládového krému a o ozdobený malinami - chutná prostě báječně!. A že výsledek stojí skutečně za to, tak to si pojďte podle receptu Jakvkuchyni.cz vyzkoušet, nebudete litovat! Jak na to?    
Vynikající a vláčnou kefírovou buchtu známe zřejmě všichni. Recept jsme upravili a upekli jsme znamenitý dort. Je plný lahodného čokoládového krému a o ozdobený malinami - chutná prostě báječně!. A že výsledek stojí skutečně za to, tak to si pojďte podle receptu Jakvkuchyni.cz vyzkoušet, nebudete litovat! Jak na to?    
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
12 osob
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
80 minut
Suroviny
Korpus (průměr formy 16 cm)
    kefír 500ml
    olej 200ml
    holandské kakao 3lžíce
    vejce 2ks
    sůl 1špetka
Krém
    Mascarpone 500g
    smetana 150ml
    čokoláda 100g hořká
    cukr moučka 5lžic
Dozdobení a forma
    maliny čerstvé
    máslo na vymazání formy
    hrubá mouka na vysypání formy
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 170 °C.
  2. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, nebo vyložíme pečicím papírem.
  3. Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme cukr, kakao, prášky do pečiva a sůl a vše dobře promícháme, aby se hrudky kakaa rozdrobily.
  4. Ve druhé míse smícháme vejce, kefír a olej a opět vše dobře promícháme.
  5. Následně tekutou směs postupně zamícháváme do sypké směsi – těsto by mělo být tekutější.
  6. Těsto vlijeme do formy a pečeme cca 40 – 50 minut – záleží, jaký průměr formy použijeme a jak vysoké tak těsto bude.
  7. Zda je korpus upečený můžeme vyzkoušet pomocí špejle – jakmile se těsto nebude lepit, je hotovo.
  8. Vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout.
  9. Jakmile bude korpus úplně studený, vyndáme ho z formy a pomocí ostrého nože jej rozřízneme na 3-4 části.
  10. Každou část zabalíme do potravinové fólie a dáme přes noc do lednice (korpus krásně zkřehne a lépe se s ním bude pracovat).
  11. Druhý den si připravíme krém.
  12. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  13. Mascarpone vložíme do mísy robota, prosejeme moučkový cukr a necháme chvilku prošlehat.
  14. Následně vlijeme vychladnutou čokoládu a postupně šleháme.
  15. Nakonec pomalu přiléváme smetanu a šleháme, dokud nevznikne hladký krém.
  16. Korpusy vyndáme z lednice.
  17. Na spodní korpus naneseme část krému, přiložíme druhý korpus a opět naneseme část krému.
  18. Vše dozdobíme malinami.
  19. Nakonec přiklopíme posledním korpusem a celý dort pomažeme zbylým krémem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*