Lahodný kefírový dort s čokoládou a malinami

Vynikající a vláčnou kefírovou buchtu známe zřejmě všichni. Recept jsme upravili a upekli jsme znamenitý dort. Je plný lahodného čokoládového krému a o ozdobený malinami - chutná prostě báječně!. A že výsledek stojí skutečně za to, tak to si pojďte podle receptu Jakvkuchyni.cz vyzkoušet, nebudete litovat! Jak na to?    
Vynikající a vláčnou kefírovou buchtu známe zřejmě všichni. Recept jsme upravili a upekli jsme znamenitý dort. Je plný lahodného čokoládového krému a o ozdobený malinami - chutná prostě báječně!. A že výsledek stojí skutečně za to, tak to si pojďte podle receptu Jakvkuchyni.cz vyzkoušet, nebudete litovat! Jak na to?    
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
12 osob
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Korpus (průměr formy 16 cm)
    kefír 500ml
    olej 200ml
    holandské kakao 3lžíce
    vejce 2ks
    sůl 1špetka
Krém
    Mascarpone 500g
    smetana 150ml
    čokoláda 100g hořká
    cukr moučka 5lžic
Dozdobení a forma
    maliny čerstvé
    máslo na vymazání formy
    hrubá mouka na vysypání formy
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 170 °C.
  2. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, nebo vyložíme pečicím papírem.
  3. Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme cukr, kakao, prášky do pečiva a sůl a vše dobře promícháme, aby se hrudky kakaa rozdrobily.
  4. Ve druhé míse smícháme vejce, kefír a olej a opět vše dobře promícháme.
  5. Následně tekutou směs postupně zamícháváme do sypké směsi – těsto by mělo být tekutější.
  6. Těsto vlijeme do formy a pečeme cca 40 – 50 minut – záleží, jaký průměr formy použijeme a jak vysoké tak těsto bude.
  7. Zda je korpus upečený můžeme vyzkoušet pomocí špejle – jakmile se těsto nebude lepit, je hotovo.
  8. Vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout.
  9. Jakmile bude korpus úplně studený, vyndáme ho z formy a pomocí ostrého nože jej rozřízneme na 3-4 části.
  10. Každou část zabalíme do potravinové fólie a dáme přes noc do lednice (korpus krásně zkřehne a lépe se s ním bude pracovat).
  11. Druhý den si připravíme krém.
  12. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  13. Mascarpone vložíme do mísy robota, prosejeme moučkový cukr a necháme chvilku prošlehat.
  14. Následně vlijeme vychladnutou čokoládu a postupně šleháme.
  15. Nakonec pomalu přiléváme smetanu a šleháme, dokud nevznikne hladký krém.
  16. Korpusy vyndáme z lednice.
  17. Na spodní korpus naneseme část krému, přiložíme druhý korpus a opět naneseme část krému.
  18. Vše dozdobíme malinami.
  19. Nakonec přiklopíme posledním korpusem a celý dort pomažeme zbylým krémem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*