Recepty: hrubá mouka

Valašský frgál

Valašský frgál

Frgál patří ke sladkému pečivu, které se tradičně peče na Valašsku, ale oblibu si získal po celé zemi. Pekly se obvykle při slavnostních příležitostech,...
Celý článek

Těstovinová bábovka

Těstovinová bábovka

Těstovinový nákyp je oblíbenou sladkou variantou oběda nebo večeře, kterou ocení především děti. Těstoviny v kombinaci s tvarohem a rozinkami chutnají...
Celý článek

Zelné knedlíky

I ti, kdo holdují zdravějším pokrmům, si čas od času dopřejí svíčkovou s poctivým knedlíkem. Dobrý knedlík je základem české kuchyně. Díky tomu...
Celý článek

Poctivá česká koprovka

Poctivá česká koprovka

Tradiční kombinace hovězího masa, smetanové koprové omáčky a knedlíků je sice náročná na přípravu, ale odmění se vám úžasnou chutí. Jedinečnou...
Celý článek

Škubánky s mákem

Škubánky – sladké jídlo milované i zatracované. Záleží na tom, kdo nám jej připravoval. Někteří je známe ze školních jídelen a nemáme k nim...
Celý článek

Karlovarský knedlík

Nekynutý knedlík je specialitou karlovarského kraje. Skvěle chutná a je potěšením i pro zrak, díky svému typickému mozaikovému vzhledu. Často bývá...
Celý článek

Zelné šlíšky

Zelí patřilo odjakživa na jižní Moravě k těm druhům zeleniny, které se objevovaly na kuchyňských stolech i několikrát do týdne. Nejlepší pověst...
Celý článek