Těstovinová bábovka

Těstovinový nákyp je oblíbenou sladkou variantou oběda nebo večeře, kterou ocení především děti. Těstoviny v kombinaci s tvarohem a rozinkami chutnají zatepla i zastudena. Spojení těstovin a bábovky se na první pohled může zdát zcela nemožné, ale upéct nákyp ve formě na bábovku je skvělý nápad. Jak na to?
Těstovinový nákyp je oblíbenou sladkou variantou oběda nebo večeře, kterou ocení především děti. Těstoviny v kombinaci s tvarohem a rozinkami chutnají zatepla i zastudena. Spojení těstovin a bábovky se na první pohled může zdát zcela nemožné, ale upéct nákyp ve formě na bábovku je skvělý nápad. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 bábovka
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    tvaroh 500g tučný ve vaničce
    máslo 50g změklé
    rozinky 50g namočené v rumu
    vejce 4ks
    těstoviny 1balení (kolínka, vřetena)
    cukr 1ks vanilkový
    citrónová kůra 1ks z jednoho citronu
    máslo na vymazání formy
    hrubá mouka na vymazání formy
Pokyny
  1. Těstoviny uvaříme ve slané vodě dle návodu.
  2. Uvařené těstoviny propláchneme pod proudem tekoucí studené vody a necháme okapat.
  3. Žloutky oddělíme od bílků.
  4. Změklé máslo vyšleháme s cukrem.
  5. Přidáme žloutky, citronovou kůru, tvaroh a vše vyšleháme do hladké směsi.
  6. Poté scedíme rozinky a vmícháme je do směsi.
  7. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně zamícháme do žloutkové směsi.
  8. Vše promícháme s těstovinami.
  9. Vložíme do formy na bábovku, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.
  10. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C po dobu 40 – 50 minut (dokud nezačnou okraje zlátnout).
  11. Vyndáme, necháme vychladnout cca 15 minut, vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
  12. Na závěr nebo při podávání můžeme ještě zaprášit moučkovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*