Pikantní rajčatový džem


Zbyla vám z oběda rajčata a nevíte, jak je zpracovat? Vyzkoušejte neovyklý rajčatový džem - chutná skvěle s topinkami nebo různými druhy sýrů!
Zbyla vám z oběda rajčata a nevíte, jak je zpracovat? Vyzkoušejte neovyklý rajčatový džem - chutná skvěle s topinkami nebo různými druhy sýrů!
Porce
1,5 l džemu
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
45 minut
Suroviny
    rajčata 2kg
    cukr 400kg krystalový
    bazalka 1hrst
    citrón 5ks
    chilli 1ks můžete nahradit zázvorem
Pokyny
  1. Nakrájená rajčata pečeme v troubě při teplotě 160 stupňů Celsia zhruba 45 minut.
  2. Poté je zbavíme slupky, dáme do hrnce, do kterého ještě přidáme cukr a ohřejeme na mírném ohni.
  3. Přidáme citronovou šťávu a povaříme.
  4. Na konec přidáme bazalku a ne moc pálivou papričku a ještě krátce povaříme.
  5. Následně dáme do sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.
  6. Skladujeme na temném a chladném místě.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*