Pálivá mexická polévka

Pálivá mexická polévka

Tento poklad udělá radost každému kuchaři, protože připravit tuto polévku je rychlé a snadné a výsledek navíc skvěle chutná. Pálivou klobásku můžeme z receptu vypustit, aby si mohla pochutnat celá rodina. Jak si připravit pálivou mexickou polévku prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Makrela s hořčicí a slaninou na grilu

Makrela s hořčicí a slaninou na grilu

Ryby patří obecně mezi potraviny, které bychom ve svém jídelníčku rozhodně neměli vynechávat. Mezi velmi oblíbené ryby patří makrela, u nás se těší oblibě zejména uzená makrela, ze které se dělají výborné pomazánky. Více o makrelách a tipy na recepty na Jakvkuchyni.cz.
Bramborové knedlíky s pikantní dýní

Bramborové knedlíky s pikantní dýní

Bramborové knedlíky ve sladké verzi znají všichni. Bramborové těsto je však ideální i k přípravě knedlíků naslano. Vyzkoušejte s Jakvkuchyni.cz vyměnit ovoce za pikantní dýni, která je připravena na sladko-slano a ochucená pikantním chilli. Skvělá kombinace originálních chutí zaujme nejen vegetariány. Jak na to?
Hovězí fajitas na grilu

Hovězí fajitas na grilu

Fajitas, tedy hovězí maso nakrájené na drobné kousky, opečené na grilu nebo na pánvi a servírované s tortillou, patří ke klasice mexické kuchyně. Fajitas jsou velmi populární, kombinují totiž rychlý a jednoduchý recept. V dnešní době mají nespočet variant, můžeme experimentovat jak s druhy masa, tak se zeleninou. Pravé fajitas bychom měli podávat s pikantní omáčkou.
Kuskus à la Jamie Oliver

Kuskus à la Jamie Oliver

Tip na rychlý oběd nebo večeři? Vyzkoušejte kuskus s rybou podle světoznámého šéfkuchaře Jamieho Olivera. Pochutnají si všechny mlsné jazýčky!
Kuřecí satay

Kuřecí satay s arašídovou omáčkou

Špízy nemusí být jen otázkou letního grilování, jsou skvělou možností, jak zpestřit jídelníček i v zimě. Zkoušíte-li rádi exotické chutě, zapomeňte na klasický špíz s kusem slaniny a cibulí. Tato jihoasijská verze špízu, zvaná satay, vás zaručeně dostane. K lahodným kuřecím kouskům se podává pikantní arašídová omáčka. Uvidíte, že v grilovací sezóně budou klasické špízy v ohrožení. Jak na to?
rybí krokety

Rybí krokety z tresky

Krokety nejsou jen bramborové. Můžeme si je připravit ze všech druhů masa i zeleniny, dnes si vyzkoušíme recept z rybího masa. Chutná výborně!
Ceviche

Ceviche

Ceviche je velmi jednoduchý a chutný rybí pokrm pocházející z Latinské Ameriky, kde je tato úprava rybího masa obrovským hitem. Připravuje se ze syrového rybího masa, které je několik hodin marinováno v citrusové či limetové šťávě, následně se přidají další ingredience. Ceviche se v tomto receptu nechává déle odležet, bude tak chutnat i těm, komu nechutná syrové rybí maso. Jak na to?
Kuřecí paličky na zázvoru a medu

Kuřecí paličky na zázvoru a medu

Kdo by neměl rád dokřupava opečená kuřecí stehýnka?! Oblíbené kuřecí paličky lze připravovat na mnoho různých způsobů… pečená, smažená, grilovaná… I když není ke grilování nejvhodnější počasí, šťavnaté paličky si můžeme upéct i doma v troubě. A pokud se doma chystáte na party, bude se vám zcela jistě hodit právě tento recept! Pikantní chuť a neodolatelnou křupavou kůrčičku dodá paličkám marináda z medu, zázvoru a chilli. Jak na to?
Kuřecí kari

Kuřecí kari s jasmínovou rýží

Kuřecí kari patří k jídlům, které pochází z indického subkontinentu. Oblibu si však našlo po celém světě. Znakem typického kari je kuřecí maso dušené v cibulovo-rajčatové omáčce ochucené zázvorem, česnekem, chilli papričkami a kořením, jako je kurkuma, kmín, koriandr, skořice a kardamom. Právě díky této směsi chutí a vůní je kari nesmírně oblíbené. Kari nemusíme vařit jen podle základního receptu, skvěle chutná i v bezmasé verzi s květákem, cizrnou, cuketou. Tento recept je ale ne přípravu tradičního indického kari. Dobrou chuť!
Guláš z hlívy ústřičné

Guláš z hlívy ústřičné

Sezona hlívy je v plném proudu, nejlepší je vyrazit procházku a nasbírat si ji v lese, ale můžeme si ji také koupit. Hlíva je totiž houba s blahodárnými účinky na náš organismus, ale skvěle chutná a má tak bohaté využití v kuchyni. Hlívou můžeme nahradit maso a připravit z ní skvělý guláš, který jako by tomu pravému z oka vypadl a chuťově je to hodně těžký konkurent. Guláš z hlívy je navíc připravený do hodiny.