Indonéská polévka Soto Ayam

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Gurmánské vaření beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Stačí jediné sousto a jako byste byli v ulicích exotické Indonésie. Soto Ayam je nejen výbornou polévkou, ale také cestou do tajů bohaté indonéské kuchyně. Každá surovina - od kuřecího vývaru až po kokosové mléko, skleněné nudle a koriandr - má svou roli, která přispívá k této osvěžující chutné polévce. Jak si připravit vynikající polévku Soto Ayam prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Stačí jediné sousto a jako byste byli v ulicích exotické Indonésie. Soto Ayam je nejen výbornou polévkou, ale také cestou do tajů bohaté indonéské kuchyně. Každá surovina - od kuřecího vývaru až po kokosové mléko, skleněné nudle a koriandr - má svou roli, která přispívá k této osvěžující chutné polévce. Jak si připravit vynikající polévku Soto Ayam prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 osoby
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Základ na polévku
    mléko 600ml kokosové
    zázvor 30g
    šalotka 4ks
    česnek 2stroužky
    rybí omáčka 2lžíce
    chilli 1ks feferonky
    curry 1lžíce pasta, žlutá
    limetka 1ks šťáva
    kurkuma 1lžička mletá
    olej rostlinný
Další ingredience
    kuřecí maso 1ks prso
    nudle 50g skleněné
    koriandr 50g
    vejce 4ks křepelčí
    rajčata 4ks cherry
    batát 1ks menší kus
Pokyny
  1. Nakrájíme nadrobno šalotku, česnek, zázvor, chilli a citronovou trávu.
  2. V hrnci rozpálíme olej a nakrájenou zeleninu orestujeme.
  3. Přidáme curry pastu, limetové listy a zalijeme kuřecím vývarem.
  4. Necháme chvilku vařit, pak přidáme mletou kurkumu a zjemníme kokosovým mlékem.
  5. Nakonec rozmixujeme do hladkého krému a dochutíme rybí omáčkou a limetovou šťávou.
  6. Kuřecí prso opečeme na pánvi, dáme na plech a dopečeme ještě 15 minut na 180 °C v troubě.
  7. Skleněné nudle zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat, dokud nejsou průhledné.
  8. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou.
  9. Křepelčí vejce vaříme cca 3 minuty ve vroucí osolené vodě, prudce zchladíme ve studené vodě a oloupeme.
  10. Cherry rajčata vcelku zblanšírujeme ve vroucí osolené vodě, zchladíme prudce ve studené vodě a taky oloupeme.
  11. Batátu oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a krátce povaříme.
  12. Upečené kuřecí prso nakrájíme na plátky a vložíme do hluboké misky.
  13. Přidáme skleněné nudle, uvařené křepelčí vejce, oloupané cherry rajče a batáty.
  14. Zalijeme krémovou polévkou a ozdobíme listy koriandru.

Prázdné plechovky od kokosového mléka patří do sběrných nádob na kovy, pokud bylo v nápojových kartonech, patří do kontejneru s oranžovou samolepkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*