Tandoori kuře, čočkový salát, mátová raita

Tandoori kuře, čočkový salát, mátová raita

Autentická indická večeře s receptem na Tandoori kuře, čočkový salát a mátu raitu je jídlo ve kterém se kombinuje výrazné koření a čerstvé ingredience, jež společně vytváří chuťový zážitek. Marinovaná kuřecí stehna v jogurtu a tandoori koření jsou dokonale šťavnatá, čočkový salát dodá svěžest a mátová raita příjemně zjemní pikantní chuť kuřete. Nenechte si ujít originální recept pro rodinnou večeři nebo slavnostní příležitost od Jakvkuchyni.cz.
Thajská kuřecí polévka s kokosovým mlékem

Thajská kuřecí polévka s kokosovým mlékem

Polévková sezóna je v plném proudu a možná byla škoda nevyrazit také za hranice české kuchyně a připravit si doma nějakou tu exotiku. Vyzkoušejte tento recept od Jakvkuchyni.cz na thajskou kuřecí polévku s kokosovým mlékem, hlívou ústřičnou, červeným kari a rýžovými nudlemi. S trochou chilli a zázvoru krásně vás krásně zahřeje a budete si připadat jako v Thajsku na pláži!
Indická čočková polévka

Indická čočková polévka

Zkusme si místo klasické čočkové polévky vyzkoušet variantu s červenou čočkou, která se na rozdíl od zelené nemusí namáčet, je rychle uvařená a navíc i lépe stravitelná. Polévku dochutíme tradičními přísadami indické kuchyně, jako je je kari, kurkuma, zázvor či kokosové mléko. Tyto ingredience dodají polévce neodolatelnou vůni a chuť! Jak si připravit lahodnou indickou čočkovou polévku poradí recept od Jakvkuchyni.cz.
Květáková polévka s kokosovým mlékem a koriandrem

Květáková polévka s kokosovým mlékem a koriandrem

Vychutnejme si chutě Asie v květákové polévce s kokosovým mlékem, zázvorem a koriandrem! Tato krémová polévka je plná exotických chutí a vůní, které nás přenesou do dálek. Květáková polévka s kokosovým mlékem, zázvorem a koriandrem je ideální na zahřátí v chladnějších dnech, nebo jako lehká a zdravá večeře. Připravte si ji podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Grilovaný hovězí steak Picanha s chimichurri omáčkou

Grilovaný hovězí steak Picanha s chimichurri omáčkou

Toto je recept pro milovníky šťavnatých steaků z hovězího masa a bylinkových omáček. Kombinace hovězího Picanha steaku, pečených brambor grenaille a aromatické chimichurri omáčky přináší autentický zážitek z grilování. Chimichurri omáčka, původem z Argentiny, dodává masu nezaměnitelnou chuť plnou bylinek, která je svěží a lehce pikantní. Připravte si grilovaný hovězí steak Picanha s chimichurri omáčkou podle receptu Jakvkuchyni.cz!
Indonéská polévka Soto Ayam

Indonéská polévka Soto Ayam

Stačí jediné sousto a jako byste byli v ulicích exotické Indonésie. Soto Ayam je nejen výbornou polévkou, ale také cestou do tajů bohaté indonéské kuchyně. Každá surovina - od kuřecího vývaru až po kokosové mléko, skleněné nudle a koriandr - má svou roli, která přispívá k této osvěžující chutné polévce. Jak si připravit vynikající polévku Soto Ayam prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Smažený sýr halloumi

Smažený sýr halloumi

Co když máme chuť na teplý sýr, ale z různých důvodů preferujeme dietnější variantu bez trojobalu? Ideální volbou je sýr halloumi, který nás přenese svými chutěmi do Řecka.
Kuřecí dýňové kari

Kuřecí dýňové kari

Tradiční indický pokrm, kterému dodá dýně podzimní šmrnc! Kromě dýně a kokosového mléka můžeme do kari přidat také zelené fazolky nebo pórek, které s ní chuťově výborně ladí. Jak si připravit kuřecí maso na dýňovém kari prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Tortilly s fazolovou pastou a trhaným vepřovým masem

Tortilly s fazolovou pastou a trhaným vepřovým masem

Recept na trhané vepřové maso i jeho užití jsou naprosto univerzální. Výborně se totiž hodí jako náplň do lasagní, sendvičů, můžeme ho podávat i s bramborami nebo rýží. Jakvkuchyni.cz přináší recept s trhaným vepřovým masem s lahodnou fazolovou pastou s bylinkami a sýrem zabalené v tortille.
Asijské vaječné nudle s trhaným kuřecím masem

Asijské vaječné nudle s trhaným kuřecím masem

Zbylo nám doma kuře od oběda? Zbytky kuřecího masa lze při vaření beze zbytku perfektně využít! Stačí k němu přidat zbytky zeleniny, které najdeme v lednici a asijské vaječné nudle. K večeři můžeme servírovat gurmánskou pochoutku s nádechem exotiky. Jak na to prozradí seriál Gurmánské vaření beze zbytku na Jakvkuchyni.cz!
Šťavnatá hovězí svíčková s rajčatovou salsou

Šťavnatá hovězí svíčková s rajčatovou salsou

Zkuste si připravit steak z hovězí svíčkové s méně tradiční a odlehčenou přílohou - rajčatovou salsou. U tohoto receptu je důležité nepodcenit výběr masa – vybíráme nejlépe maso stařené, které je křehčí a má výraznější chuť. Do salsy můžeme také přidat koriandr. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!