Kuřecí dýňové kari

Tradiční indický pokrm, kterému dodá dýně podzimní šmrnc! Kromě dýně a kokosového mléka můžeme do kari přidat také zelené fazolky nebo pórek, které s ní chuťově výborně ladí. Jak si připravit kuřecí maso na dýňovém kari prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Tradiční indický pokrm, kterému dodá dýně podzimní šmrnc! Kromě dýně a kokosového mléka můžeme do kari přidat také zelené fazolky nebo pórek, které s ní chuťově výborně ladí. Jak si připravit kuřecí maso na dýňovém kari prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    mléko 250ml kokosové
    kuřecí maso 2ks prsa
    koření 2lžičky kari
    chilli 1špetka
    koriandr čerstvý
Pokyny
  1. Dýni očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka.
  2. Slijeme ji a poté ji tyčovým mixérem rozmixujeme na hladké pyré.
  3. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme je a opepříme.
  4. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kuřecí prsa na něm orestujeme ze všech stran.
  5. Přidáme kari a už jen krátce opečeme.
  6. Do pánve přilijeme dýňové pyré a kokosové mléko.
  7. Zamícháme a krátce povaříme.
  8. Na závěr dochutíme chilli a nasekaným koriandrem.

Papírové krabice od mléka, tzv. nápojovými kartony, třídíme do oranžového kontejneru. Někde jsou tříděny v rámci tzv. vícekomoditního sběru s jiným druhem odpadu. Před vytříděním je důležité obaly vždy vyprázdnit, plastová víčka třídění nevadí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*