Tradiční indický pokrm, kterému dodá dýně podzimní šmrnc! Kromě dýně a kokosového mléka můžeme do kari přidat také zelené fazolky nebo pórek, které s ní chuťově výborně ladí. Jak si připravit kuřecí maso na dýňovém kari prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Tradiční indický pokrm, kterému dodá dýně podzimní šmrnc! Kromě dýně a kokosového mléka můžeme do kari přidat také zelené fazolky nebo pórek, které s ní chuťově výborně ladí. Jak si připravit kuřecí maso na dýňovém kari prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
dýňové pyré
300g
mléko
250ml
kokosové
kuřecí maso
2ks
prsa
koření
2lžičky
kari
chilli
1špetka
koriandr
čerstvý
|
Pokyny
- Dýni očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka.
- Slijeme ji a poté ji tyčovým mixérem rozmixujeme na hladké pyré.
- Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme je a opepříme.
- V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kuřecí prsa na něm orestujeme ze všech stran.
- Přidáme kari a už jen krátce opečeme.
- Do pánve přilijeme dýňové pyré a kokosové mléko.
- Zamícháme a krátce povaříme.
- Na závěr dochutíme chilli a nasekaným koriandrem.
Papírové krabice od mléka, tzv. nápojovými kartony, třídíme do oranžového kontejneru. Někde jsou tříděny v rámci tzv. vícekomoditního sběru s jiným druhem odpadu. Před vytříděním je důležité obaly vždy vyprázdnit, plastová víčka třídění nevadí!