Kuřecí kari s jasmínovou rýží


Kuřecí kari patří k jídlům, které pochází z indického subkontinentu. Oblibu si však našlo po celém světě. Znakem typického kari je kuřecí maso dušené v cibulovo-rajčatové omáčce ochucené zázvorem, česnekem, chilli papričkami a kořením, jako je kurkuma, kmín, koriandr, skořice a kardamom. Právě díky této směsi chutí a vůní je kari nesmírně oblíbené. Kari nemusíme vařit jen podle základního receptu, skvěle chutná i v bezmasé verzi s květákem, cizrnou, cuketou. Tento recept je ale ne přípravu tradičního indického kari. Dobrou chuť!
Kuřecí kari patří k jídlům, které pochází z indického subkontinentu. Oblibu si však našlo po celém světě. Znakem typického kari je kuřecí maso dušené v cibulovo-rajčatové omáčce ochucené zázvorem, česnekem, chilli papričkami a kořením, jako je kurkuma, kmín, koriandr, skořice a kardamom. Právě díky této směsi chutí a vůní je kari nesmírně oblíbené. Kari nemusíme vařit jen podle základního receptu, skvěle chutná i v bezmasé verzi s květákem, cizrnou, cuketou. Tento recept je ale ne přípravu tradičního indického kari. Dobrou chuť!
Porce
4 osoby
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    kuřecí prsa 500gramů
    cizrna 150 gramů v nálevu
    rostlinný olej 3lžíce
    kari 3 lžíce červená kari pasta
    česnek 2 stroužek
    kurkuma 2lžičky
    jasmínová rýže 1 hrnek nevařené
    chilli 1 ks paprička
    zázvor 1 cm čerstvý
    sůl a pepř na ochucení
Pokyny
  1. Kari připravujeme v silnostěnném kastrolu.
  2. Olej v něm rozehřejeme na středním plameni.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  4. Vložíme do hrnce a přidáme kari pastu a smažíme, dokud cibule nezesklovatí.
  5. Přidáme na menší kousky nakrájené kuře, rozdrcený česnek, nakrájenou chilli papričku a na malé kousky nakrájený zázvor a kurkumu.
  6. Smažíme tak dlouho, dokud kuře nebude křehké.
  7. Přidáme cizrnu a dochutíme solí a pepřem.
  8. Vmícháme kokosové mléko a uvedeme do varu.
  9. Směs společně krátce povaříme.
  10. Mezitím si uvaříme rýži – na 1 díl rýže použijeme 2 díly vody.
  11. Do vroucí vody vsypeme propláchnutou rýži a vaříme 15 – 20 minut.
  12. Podle chuti dosolíme.
  13. Při podávání posypeme černým sezamem.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*