Česnekovo-sýrové brambory s cuketou


Dnešní recept řadíme opět mezi ty, které lze připravit během několika minut. Brambory jsme je ozvláštnili cuketou a rozmarýnem. Hodí se nejen jako příloha, ale můžeme je mít i jako lehký oběd, nebo večeři. Můžeme je podávat se zeleninovým salátem, ale úžasně budou chutnat i třeba s tzatziki.
Dnešní recept řadíme opět mezi ty, které lze připravit během několika minut. Brambory jsme je ozvláštnili cuketou a rozmarýnem. Hodí se nejen jako příloha, ale můžeme je mít i jako lehký oběd, nebo večeři. Můžeme je podávat se zeleninovým salátem, ale úžasně budou chutnat i třeba s tzatziki.
Porce
2 porce
Doba přípravy
35 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    sýr 200g gorgonzola nebo niva
    brambor 4-5ks
    česnek 4stroužky
    olej 4lžíce olivový, + 1 lžíce na vymazání
    tymián 2snítky
    pepř 1lžička bílý
    cuketa 1ks
    sůl 1/2lžičky mořská
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 200°C.
  2. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na 4 – 5 mm silná kolečka.
  3. Cuketu omyjeme a nakrájíme také na 4 – 5 mm silná kolečka.
  4. Stroužky česneku oloupeme a rozdrtíme.
  5. Připravíme směs: rozdrcený česnek smícháme v menší misce se solí, pepřem, 4 lžícemi oleje a nadrobno nakrájeným rozmarýnem.
  6. Brambory a cuketu vložíme do mísy, přelijeme zálivkou z oleje a rukama promícháme, aby se všechna kolečka obalila směsí.
  7. Sýr rozdrobíme nebo nakrájíme na tenké plátky.
  8. Formu na pečení, nebo plech, pomastíme olivovým olejem.
  9. Začneme klást postupně vrstvy zeleniny – střídáme kolečka brambor, cukety a sýra.
  10. Nakonec ještě přelijeme olejovou směsí, která zbyla v misce od zeleniny.
  11. Pečeme cca 20 – 30 minut, dokud zelenina nezměkne.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*