Zapečená cuketa se sýrem a se šunkou

Léto je kromě jiného “obdobím cuket”. Ty získaly v poslední době na oblíbenosti zejména díky své variabilitě. Cukety lze použít při grilování, do salátů, nebo v polévkách. Snadným, rychlým a chutným pokrmem, který lze připravit pohodlně doma, je zapečená cuketa se šunkou a sýrem. Jak na to?
Léto je kromě jiného “obdobím cuket”. Ty získaly v poslední době na oblíbenosti zejména díky své variabilitě. Cukety lze použít při grilování, do salátů, nebo v polévkách. Snadným, rychlým a chutným pokrmem, který lze připravit pohodlně doma, je zapečená cuketa se šunkou a sýrem. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
3 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    sýr 200g gorgonzola
    šunka 200g nakrájená
    cuketa 6ks menší
    vejce 6ks
    tymián čerstvý
Pokyny
  1. Cukety oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, nebo z nich pomocí škrabky vytvoříme tenké plátky.
  2. V misce smícháme vajíčka, parmazán, tymián, sůl a pepř.
  3. Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem.
  4. Na dno navrstvíme polovinu cukety, poklademe polovinou gorgonzoly a šunky.
  5. Zalijeme polovinou vaječné směsi.
  6. Navrstvíme druhou polovinu cukety a poklademe zbytkem gorgonzoly a šunky.
  7. Přelijeme zbytkem vaječné směsi.
  8. Zapékáme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 20 minut nebo do té doby, než vznikne na povrchu zlatavá kůrka.
  9. Podáváme se zeleninovým salátem, nebo jako přílohu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*