Hovězí fajitas na grilu

Hovězí fajitas na grilu

Fajitas, tedy hovězí maso nakrájené na drobné kousky, opečené na grilu nebo na pánvi a servírované s tortillou, patří ke klasice mexické kuchyně. Fajitas jsou velmi populární, kombinují totiž rychlý a jednoduchý recept. V dnešní době mají nespočet variant, můžeme experimentovat jak s druhy masa, tak se zeleninou. Pravé fajitas bychom měli podávat s pikantní omáčkou.
Buddha bowl s falafelem

Buddha bowl s falafelem

Buddha bowl bychom mohli nazvat “miskou plnou hojnosti”. Většinou se jedná o vegetariánské jídlo, které je dokonale vyvážené a barevné. Miska je vždy sestavena tak, aby obsahovala čerstvou sezónní a listovou zeleninu, zdravé tuky a obiloviny nebo luštěniny či protein. Díky tomu tělo dostane mnoho vitamínů a minerálů. Na závěr vše zalijeme dresinkem, posypeme oříšky, semínky nebo bylinkami. Buddhovy misky jsou krásně barevné a pokaždé mohou vypadat a samozřejmě i chutnat jinak. Jakvkuchyni.cz přináší recept na Buddha bowl s falafelem. Jak na to?
Vláčný třešňový koláč bez cukru

Vláčný třešňový koláč bez cukru

Nápadů, jak zpracovat letní úrodu, není nikdy dost. Proto přináší Jakvkuchyni.cz tip, jak zužitkovat třešně. Ideálním řešením jsou lehké a šťavnaté letní koláče. Vyzkoušejte recept na koláč bez cukru, do kterého můžeme dát jakékoli jiné sezónní ovoce.
Lososové tiradito podle Virgilio Martinéze Vélize

Lososové tiradito podle Virgilio Martinéze Vélize

Tiradito je tradiční peruánský recept, pod kterým si můžete představit pokrm z ryby, nejvíce se mu podobá ceviche. Vyzkoušejte si postup podle slavného šéfkuchaře původem přímo z hlavního města Peru - Virgilia Martinéze Vélize.
Lahodná štika v cornflakes krustě

Lahodná štika v cornflakes krustě

Přemýšlíte, jak nahradit strouhanku při smažení zdravější variantou? Zajímavý chuťový rozměr vaším pokrmům dodají kukuřičné lupínky. Příjemně křupou a hodí se i k rybímu masu.
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

Poke bowl jsou sympatické a barevné misky naplněné rýží, syrovými rybami, zeleninou, bylinkami a ovocem. Většina surovin je v misce nakrájená na kousky velikosti sousta. Existuje mnoho variant tohoto oblíbeného havajského pokrmu. Základem je, aby potraviny, především ryby, byly co nejčerstvější, abychom předešli žaludečním problémům. V případě, že nemusíte syrové ryby, upravte je tepelně jen lehce na oleji. Misku plnou zdravých potravin si tak můžeme připravit velmi snadno doma a pro nadcházející léto je Poke bowl ideálním pokrmem.
Cronut

Cronut

Za touto hříšnou sladkostí stojí opět francouzská dovednost a vynalézavost, respektive skvělý nápad francouzsko-amerického cukráře Dominiqua Ansela. V jeho hlavě se totiž zrodila myšlenka připravit těsto na croissanty a udělat z něj donut. Což strhlo v New Yorku naprosté šílenství.
Fish and chips

Křupavé Fish and chips

Fish & Chips patří mezi klasiku britských fastfoodů, kterou dostaneme opravdu na každém rohu. Základem je kvalitní čerstvá ryba, křupavé nadýchané těstíčko a křupavé hranolky. Na tento pokrm nemusíme chodit do fastfoodu, ale můžeme si jej udělat i doma. Jak na to?
Bramborové vdolky s mrkvovou marmeládou

Bramborové vdolky s mrkvovou marmeládou

Únor je obdobím masopustu, kdy je třeba napéct různorodé dobroty. K tomuto svátku také neodmyslitelně patří smažené koblihy nebo vdolky. Jemné nadýchané těsto s marmeládou milujeme snad všichni. Dnes si vyzkoušíme netradiční recept na vdolky z bramborového těsta, které doplníme lahodnou mrkvovou marmeládou.