Štika na másle a na víně aneb odlehčené jarní menu

Jaro svědčí lehkým receptům, které nezatíží žaludek ani hlavu. Štika má lahodné a lehké maso a je skvělou rychlovkou k večeři nebo obědu. Zkuste si ji připravit na víně a s bylinkami, hotová lahůdka!
Jaro svědčí lehkým receptům, které nezatíží žaludek ani hlavu. Štika má lahodné a lehké maso a je skvělou rychlovkou k večeři nebo obědu. Zkuste si ji připravit na víně a s bylinkami, hotová lahůdka!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    ryba 4ks štika
    bílé víno 100ml
    sůl špetka
    kmín drcený
    bylinky čerstvě nasekaný tymián, šalvěj a bazalka
Pokyny
  1. Filety dobře omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče a posypeme čerstvě nasekanými bylinkami, solí, kmínem a na závěr lehce pokapeme citronovou šťávou.
  2. Na štiku rozložíme pár tenkých plátků másla.
  3. Rybí maso podlijeme vínem.
  4. Troubu rozehřejeme na 180 °C a pečeme zhruba třicet minut.
  5. Pokud si chceme vychutnat ničím nerušenou typickou rybí chuť, tak štiku nepokapávejme citronovou šťávou.

K této rybí specialitě stačí jako přílohu zvolit pouze mix syrové zeleniny. Pár rajčátek, nakrájenou okurku, rukolu, papriku a klíčky do salátu. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*