Svěží jarní salát s tuňákem

Jak nejlépe využít svěží jarní zeleninu? Do salátu s čestvou rybou. Odlehčete si po zimě jídelníček a vyměňte omáčky s knedlíky za jarní salát s tuňákem.
Jak nejlépe využít svěží jarní zeleninu? Do salátu s čestvou rybou. Odlehčete si po zimě jídelníček a vyměňte omáčky s knedlíky za jarní salát s tuňákem.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
5 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    polníček 300g
    tuňák 160g ideálně čerstvý, jinak konzervovaný
    rukola 150g
    vejce 2ks natvrdo
    avokádo 1ks
    paprika 1ks bio
    okurek 1ks bio
    rajčata 1ks vanička bio cherry rajčat
    citrónová šťáva s medem na zálivku
    sůl a pepř čerstvě mleté
Pokyny
Salát
  1. Omyjeme polníček, rukolu, papriku, okurku a cherry rajčata.
  2. Cherry rajčátka, papriku a okurku po důkladném omytí nakrájíme na malé kousky.
  3. Nakrájenou zeleninu přesypeme do velké mísy, následně přidáme omytou rukolu a nadrobno natrhaný salát polníčku.
  4. Avokádo podélně rozřízneme nožem a také nadrobno nakrájíme, přidáme ho do mísy.
  5. Následně uvaříme dvě vejce, která oloupeme, nakrájíme na velikost sousta a přidáme do mísy.
  6. Tuňáka zatím necháme okapat a začneme připravovat zálivku.
  7. Do mísy přidáme kousky opečeného, nebo na pánvičce orestovaného tuňáka.
  8. Nakonec vlijeme připravený dresink.
  9. Ozdobíme a můžeme podávat.
Dresink
  1. Smícháme lžičku medu, lžičku hořčice, dvě lžíce olivového oleje.
  2. Podle chuti přidáváme citronovou šťávu.
  3. Na závěr vše smícháme a můžeme dochutit špetkou soli a pepře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*