Cizrnovo-kuskusový salát s mátou

Cizrna patří mezi nejpopulárnější luštěninu napříč kontinenty. Její konzumace pomáhá zvýšit pocit nasycení, podporuje trávení, udržuje stabilní hladinu cukru v krvi a zlepšuje obranu proti chorobám. Připravte si netradiční salát inspirovaný arabskou kuchyní s osvěžující mátou.
Cizrna patří mezi nejpopulárnější luštěninu napříč kontinenty. Její konzumace pomáhá zvýšit pocit nasycení, podporuje trávení, udržuje stabilní hladinu cukru v krvi a zlepšuje obranu proti chorobám. Připravte si netradiční salát inspirovaný arabskou kuchyní s osvěžující mátou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cizrna 250g
    kuskus 250g
    máta 2 - 3hrsti
    rajčata 1sklenice sušená
    bujón 1ks zeleninový
    sýr 250g balkánský
    rajčata 150 - 200g cherry
Pokyny
  1. Pokud používáte suchou cizrnu, namočte ji dva dny před plánovaným grilováním.
  2. Večer před oslavou se můžete pustit do přípravy salátu.
  3. Namočenou cizrnu si uvařte dle návodu.
  4. Mezi tím si nakrájejte rajčata a mátu na drobno.
  5. Těsně před dovařením cizrny si připravte kuskus (zalijte horkou vodou, vložte do něj bujón a počkejte cca 5 min). Je třeba, aby obě dvě ingredience byly teplé.
  6. Cizrnu smíchejte s kuskusem, rajčaty, a mátou a na malé kostičky nakrájeným balkánským sýrem.
  7. Takto připravený salát dochuťte olejem, solí a pepřem dle vlastní chuti.
  8. Nechte jej rozležet přes noc v lednici a podávejte vychlazený.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*